Naujus būstus kelia savomis lėšomis

Nekilnojamojo turto plėtoto jai po truputį imasi naujų būstų projektų. Dalis jų nesibeldžia į bankų duris ir statybas pradeda savomis lėšomis.

Įmonė "YIT Kausta" praėjusią savaitę atnaujino 80 butų daugiabučio Kaune - "Vytauto namų" - statybas, rašo "Verslo žinios".

"Sujungėme savo pajėgas su pirmine bendrove, investuojame per praėjusį laikotarpį sukauptas lėšas, gautas iš butų pardavimo. Statyboms iš bankų nesiskolinsime nieko, jų dalies nebus", - aiškino "YIT Kaustos" generalinis direktorius Darius Vilkas.

Į daugiabutį, kurį bendrovė planuoja baigti po metų, bus investuota apie 15 mln. litų.

Daugiabučio Pilaitėje statybas nuosavomis lėšomis svarstė pradėti ir bendrovė "Eika".

"Kol kas intensyviai deramės su banku. Jie rekomenduoja nestartuoti negavus patvirtinimo, kad imasi finansuoti šį projektą. Ar jie mums teiks paskolą - tik laiko klausimas, tačiau bankas ramiau jausis, jei nestatysime be parašų sutartyje", - pasakojo "Eika" plėtros direktorius Domas Dargis.

Jo teigimu, jų partneriui bankui kol kas sunkiai sekasi įtikinti savo akcininkus, kad naujo būsto poreikis ir paklausa yra. Dabar "Eika" rengia statybų Pilaitėje aikštelę, derina sutartis su rangovais, organizuoja konkursus.

Planuojama, kad iš viso į projektą reikės investuoti daugiau nei 10 mln. litų.

"Eika" šiemet yra numačiusi ir dar vieną naują būstų projektą - kotedžus Santariškių rajone. Mažesnį projektą galima plėtoti dalimis ir finansuoti savais pinigais, pirkėjų avansų ir rangovų lėšomis.

"Vilmestos projektų" direktorius Mindaugas Ulevičius sakė, kad jų bendrovei dėl finansavimo pavyko susitarti su "Danske" banku. Bendrovė tęsia plėtrą Pilaitės kvartale ir kelia jau trečią naujo 78 butų daugiabučio aukštą. Naująjį daugiabutį baigti ir valstybinei komisijai atiduoti vertinti bendrovė planuoja iki šių metų pabaigos.


Šiame straipsnyje: statybosNTbankai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių