Naujoves diegiantiems verslininkams - mažesnis pelno mokestis

Finansų ministerija parengė Pelno mokesčio įstatymo pataisas, kuriomis siekiama didinti Lietuvoje veikiančių įmonių produktyvumą ir konkurencingumą.

Apsvarstyti šias pataias ministerija jau pateikė ir kitoms institucijoms. Iniciatoriai siekia, kad įmonės būtų skatinamos investuoti į technologinį atsinaujinimą, inovacijų diegimą bei energetinį efektyvumą. 

Seimas balandį pritarė Finansų ministerijos parengtiems  įstatymo pakeitimams dėl pelno mokesčio lengvatų investicijų į mokslinius tyrimus ir eksperimentinę plėtrą.

Projekte siūloma taikyti „mokesčio kreditą" iki 20 procentų pelno mokesčio sumos toms įmonėms, kurios vykdo investicinį projektą ir investuoja į ilgalaikį turtą, skirtą gaminamos produkcijos ar teikiamų paslaugų diversifikavimui į naujus, papildomus produktus (paslaugas) arba esamo gamybos ar paslaugų teikimo proceso (ar reikšmingos jo dalies) esminiam pakeitimui. Produktai ar paslaugos turėtų būti susijusios su naujų technologinių linijų įsigijimu ir įdiegimu arba esamų technologinių linijų modernizavimu.

Tokia nuostata investuojančiai įmonei iš esmės reikštų pelno mokesčio tarifo sumažinimą nuo galiojančio 15 procentų iki 12 procentų. Kadangi „mokesčio kreditas" yra papildoma mokestinė paskata šalia turto nudėvėjimo, siūloma nustatyti, kad valstybė šios paskatos pagalba remia ne daugiau kaip  30 procentų investicinio projekto vertės.

Parengtu projektu siekiama užtikrinti, kad įmonės investuotų tik į naujausias technologijas, kadangi tik jų dėka galima maksimaliai padidinti įmonių konkurencingumą ir energetinį efektyvumą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių