Naujos kartos televizoriams PVM lengvata nebus taikoma (papildyta)

Seimas nesutinka, kad pajamų mokesčio lengvatos būtų taikomos įsigyjant naujos kartos televizorius.

Seimas antradienį po pateikimo nepritarė atitinkamoms Gyventojų pajamų mokesčio įstatymo pataisoms: už balsavo 42 Seimo nariai, prieš - 8, o susilaikė 41 parlamentaras. Pataisas Seimas atidavė iniciatoriams tobulinti.

Siekiant paskatinti skaitmeninės televizijos plėtrą, nepriklausomai nuo gyventojų pajamų, pataisomis buvo siūloma leisti žmonėms susigrąžinti dalį pajamų mokesčio ne tik kai įsigis priedėlius, bet ir pačius televizorius, priimsiančius skaitmeninės televizijos transliacijas.

Tokią pajamų mokesčio lengvatą siūlyta taikyti gyventojams už vieną 2010-2012 metais įsigytą televizorių, kurio vertė negalėtų viršyti 2 tūkst. litų.

Pataisas pristatęs parlamentaras Mantas Varaška sakė, kad naudodamiesi tokia mokestine lengva, šalies gyventojai galėtų susigrąžinti iki 300 litų.

Pasak jo, dėl lengvatos valstybės biudžetas nepraras nė vieno lito, nes patirtas išlaidas padengs papildomos pajamos ir iš pridėtinės vertės mokesčio, ir iš padidėjusios apyvartos.

"Tvarkietis" Julius Veselka prognozavo, kad priėmus tokias pataisas, Lietuvos gamintojai nieko nelaimės, o išloš tik televizorius į šalį atvežantys prekybininkai. "Mes finansuosime iš biudžeto užsienio gamintojus".

Jis siūlo verčiau valstybei investuoti į skaitiklius už šilumą ir vandenį, , kurių parodymus būtų galima nuskaityti nuotoliniu būdu.

Be to, Seimas Vyriausybei siūlo įvertinti skaitmeninės televizijos diegimo pažangą ir priimti sprendimus dėl analoginio ryšio televizijos imtuvų prekybos kontrolės.

Seimas antradienį priėmė atitinkamus darbus Vyriausybei numatančią rezoliuciją: už balsavo 46 Seimo nariai, prieš - 5, o susilaikė 30 parlamentarų.

Taip pat siūloma sustiprinti vartotojų teisių apsaugos organizacijų veiklą, rūpinantis Lietuvos piliečių, gyvenančių kaimyninių valstybių pasienyje, interesų apsauga.

Išjungti analoginę antžeminę TV ir pereiti skaitmeninės Lietuva planuoja 2012-ųjų spalio 29 dieną.

Vyriausybė neseniai pritarė galimybei kompensuoti dalį skaitmeninės televizijos įrangos išlaidų mažas pajamas gaunantiems asmenims - tam gali prireikti 34 mln. litų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių