Naujos daugiabučių renovavimo programos pradžia - rugsėjį

Vyriausybė žada, kad jau rugsėjo mėnesį gyventojai galės teikti paraiškas pagal naująją daugiabučių renovavimo programą.

„Reikalingi įstatymų pakeitimai jau yra priimti, artimiausiame Vyriausybės posėdyje bus tvirtinamos valstybės paramos teikimo ir investicinių projektų parengimo taisyklės. Taigi rugsėjo pradžioje jau bus visiškai pasirengta priimti paraiškas. Kartu bus organizuojama konsultacinė pagalba, vadinamasis skambučių centras, kur gyventojams bus detaliai paaiškinta naujoji programa. Be to, metų pabaigoje pradės veikti elektroninė centralizuota darbų užsakymo sistema, kuri leis paprasčiau ir už pigiausią kainą bendrijoms užsakyti renovavimo darbus“, - programos eigą pristatė Vyriausybės kancleris Deividas Matulionis.

Šiuo metu naujajai programai jau yra skirta 785 mln. litų - iš valstybės biudžeto, Europos Sąjungos struktūrinių bei Europos Investicinio banko lėšų per Kontroliuojantįjį fondą, įsteigtą birželio mėnesį. Ši lėšų dalis renovuojantiems būstą bus teikiama per šalies komercinius bankus. Rugsėjo viduryje tokie bankai jau turėtų būti atrinkti.

Socialiai remtiniems gyventojams, šiuo metu gaunantiems kompensacijas už šildymą, valstybė apmokės visas renovavimo paskolos grąžinimo ir palūkanų mokėjimo išlaidas. Dalyvavimas šioje programoje pagrįstas savanorišku apsisprendimu, norintiems renovuoti būstą nereikės jokio papildomo užstato.


Šiame straipsnyje: daugiabučių renovavimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių