Naujamečiam turistų antplūdžiui iš Rusijos trūksta vagonų

Rusai aktyviai domisi galimybe artėjančius Naujuosius sutikti Lietuvoje. Tačiau Lietuvos kelionių agentūros skundžiasi šiemet negalėsiančios atsivežti visų norinčių, mat Lietuvos geležinkeliai šventiniam laikotarpiui jau nebeturi bilietų, rašo "Verslo žinios".

"Ta problema kartojasi kasmet. "Lietuvos geležinkeliai" tradiciškai aiškina, kad jiems trūksta vagonų, tačiau nesuprantama, kodėl neieško sprendimų, kad poreikis būtų patenkintas", - teigė Lietuvos turizmo asociacijos prezidentė Danutė Mažeikaitė.

Ji taip pat nurodė, jog bilietus pasidalija tik kelios agentūros.

"Pagal "Lietuvos geležinkelių" teikiamą informaciją, 60 proc. bilietų ši įmonė skiria parduoti per agentūras. Iš jų 40 proc. išsidalina vos dvi agentūros, o dėl likusių 20 proc. tenka grumtis visoms likusioms Lietuvos kelionių agentūroms ir organizatoriams. Mūsų nuomone, tokia tvarka, kai dviem agentūroms atiduodama liūto dalis, yra neteisinga", - sakė D.Mažeikaitė.

"Lietuvos geležinkelių" Keleivių vežimo direkcijos direktoriaus pavaduotojas Dalijus Žebrauskas tikino, jog ieškoma būdų, kaip patenkinti šiemet naujametę paklausą. Pasak D.Žebrausko, su Rusijos geležinkelių įmone jau susitarta, kad "Lietuvos geležinkelių" traukinių sąstatus tomis dienomis, kai "Lietuvos geležinkeliai" jau nebeturi laisvų vietų iš Maskvos ir atgal, rusai papildys trimis savo vagonais - daugiau nei 100 vietų kiekvienam reisui.

"Taip pat derinamas specialiųjų nereguliariųjų turistinių traukinių formavimas iš Maskvos į Vilnių ir atgal", - sakė D.Žebrauskas.

Anot jo, preliminariai planuojami trys tokie reisai - iki 16-os vagonų kiekvienam reisui. Apytiksliai galimų vietų skaičius siektų daugiau kaip 500 kiekviename.

"Ar šie traukiniai važiuos, kiek jų bus ir kokio sąstatų dydžio, priklausys nuo pačių turizmo agentūrų, tai yra kiek vietų jos užsakys ir apmokės", - sakė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių