Naujajam „Klaipėdos naftos“ vadovui teks statyti suskystintų dujų terminalą

Naujasis valstybinės įmonės "Klaipėdos nafta" vadovas buvęs naikinamos "Leo LT" administratorius Rokas Masiulis sako, kad svarbiausias darbas, kurį turės atlikti - bendrovės teritorijoje pastatyti suskystintų dujų terminalą.

Lietuvos televizijos laidai "Panorama" jis tvirtino, kad tokia užduotis jam maloni.

"Man dabar patikėta užduotis perimti įmonę, perimti vadovavimą, susipažinti su technologinėmis galimybėmis, kur galima tą terminalą pastatyti, ir jeigu būtų nuspręsta statyti, tai tada jį statyti. Vertinu tai kaip didžiulį iššūkį. Man labai malonu, kad mane pasirinko tam darbui", - sakė naujasis "Klaipėdos naftos" generalinis direktorius.

Ligšiol valstybės kontroliuojamai "Klaipėdos naftai" vadovavęs Jurgis Aušra iš pareigų pasitraukė valdybos iniciatyva. Nuo ketvirtadienio bendrovei vadovauja R.Masiulis.

Lenkijos koncernui "PKN Orlen" spaudžiant Vyriausybę perduoti jai "Klaipėdos naftos" kontrolę, energetikos ministras ne kartą sakė, kad įmonės bazėje numatoma statyti suskystintų dujų terminalą. Tik per jį Lietuva gali apsirūpinti šviesiais naftos produktais.

Anksčiau skelbta, kad gamtinių dujų terminalas Lietuvoje gali būti pastatytas iki 2013-ųjų. Jo galia siektų iki 5 mlrd. kubinių metrų dujų per metus.


Šiame straipsnyje: Klaipėdos naftamasiulisLeo

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių