Nauja žaliųjų partija ketina inicijuoti referendumą dėl AE

Šiemet įsikūrusi politinė partija "Lietuvos žaliųjų sąjūdis" ketina inicijuoti referendumą dėl atominės elektrinės statybos Lietuvoje.

"Reikia pasiruošti, bet manau, kad parašus pradėsime rinkti šiais metais, galbūt rudenį. Keista, kad dėl tokio projekto niekas neklausia visuomenės nuomonės. Mūsų principinė nuostata yra prieš atominę elektrinę", - BNS pirmadienį sakė partijos pirmininkas Juozas Dautartas.

Pasak jo, apklausos liudija, kad dauguma gyventojų nepritaria naujos jėgainės statybai.
Pagal įstatymą, referendumui inicijuoti reikia surinkti 300 tūkst. piliečių parašų. To Lietuvoje dar nėra niekam pavykę.

Pasak J.Dautarto, jo vadovaujama partija oficialiai Teisingumo ministerijoje įregistruota praeitą mėnesį, joje yra per 2 tūkst. narių.

Lietuva tikisi kartu su Latvija, Estija ir Lenkija iki 2020 metų pastatyti atominę elektrinę Visagine. Šiuo metu vyksta derybos su potencialiais investuotojais JAV ir Japonijos kompanijomis.


Šiame straipsnyje: atominė elektrinėVisagino AE

NAUJAUSI KOMENTARAI

Patriotas

Patriotas portretas
Inicijuokit pries rusijos ir baltarusijos AE, moliaii nelaimingi.

Is IT

Is IT portretas
O alternatyva tie zalieji irgi pateiks? Irodys,kad tai svaresnis budas gauti el.energijai? Savo nuomone turi tart ta ismanatys zmones,o ne liaudis pripompuota kazkokiu populistu,ieskanciu sau pelno.

tomas

tomas portretas
Nacher tuos zaliuosius, per tuos nevisprocius, neturime trecio ignalinos bloko ir hidroelektrines, kuria mum butu pastate CCP laikais NEMOKAMAI
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių