Namų kainos labiausiai skiriasi Klaipėdos apskrityje

Išanalizavus beveik 9 tūkst. didžiausiame nekilnojamojo turto portale aruodas.lt publikuojamų skelbimų apie parduodamus namus, pastebėta, kad ryškiausias skirtumas tarp namų kainų užmiestyje ir mieste fiksuojamas Klaipėdos apskrityje, o mažiausias - Kauno. Namų kainos labai priklauso nuo vietos, būklės, įrengimų.

Vilniaus mieste namų kainos buvo stabilios, per pirmąjį šių metų pusmetį neužfiksuota didesnių pokyčių. Kaip ir metų pradžioje, taip ir šiuo metu namas mieste kainuoja apytiksliai 5,5 tūkst. litų už kvadratinį metrą, o užmiestyje - 4,7 tūkst. litų. Taigi skirtumas tarp namo mieste ir užmiestyje siūlomų įkainių vidutiniškai siekia 800 litų. 150 kvadratinių metrų ploto namas mieste vidutiniškai kainuoja  825 tūkst.  litų, o užmiestyje - 705 tūkst. litų.

Kauno mieste siūlomi namų įkainiai šiek tiek buvo pakilę metų pradžioje ir nukrito birželio mėn. - šiuo metu už namo mieste 1 kvadratinį metrą statytojai prašo vidutiniškai 3,7 tūkst. litų. Namo užmiestyje siūlomos kainos per 6 mėnesius nepakito ir siekia apie 3,4 tūkst. litų. 150 kvadratinių metrų ploto namas Kauno mieste kainuoja vidutiniškai 555 tūkst. litų, užmiestyje - 510 tūkst. litų.

Klaipėdos mieste siūlomi namų įkainiai siekia 5,9 tūkst. litų už kvadratinį metrą, o užmiestyje - 4,1 tūkst. litų. Tarp namų mieste ir užmiestyje kainų fiksuojamas vidutiniškai 1,8 tūkst. litų skirtumas. Tai du kartus didesnis skirtumas nei Vilniuje ir šešis kartus didesnis negu Kaune. Klaipėdos mieste 150 kvadratinių metrų ploto namas vidutiniškai kainuoja 885 tūkst. litų, o už miesto - 615 tūkst. litų. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių