Namai Vilniuje ir Klaipėdoje kainuoja brangiau nei Taline

Remiantis nekilnojamojo turto portalo Lietuvoje aruodas.lt ir Estijos portalo kv.ee skelbimų statistika, pirmąjį šių metų ketvirtį pastebimos skirtingos namų kainų tendencijos Taline ir trijuose didžiausiuose Lietuvos miestuose. Taline užfiksuotas dėsningas kainų kritimas, o Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje - kainų stabilizavimasis. Pastebėtina, kad namų kainos labai priklauso nuo vietos, įrengimų, o pranešime pateikiamos vidutinės siūlomos kainos.

Metų pradžioje Taline esančių namų siūloma vieno kvadratinio metro kaina buvo apie 5160 litų. Nuo sausio mėn. kainos pamažu krito: šiuo metu yra apytiksliai 5000 litų už kvadratinį metrą. Šiuo metu Taline 150 kvadratinių metrų dydžio namas šiuo metu kainuoja apie 750000 litų.

Vilniuje nuo 2008-ųjų pradžios kainos beveik nekito, už parduodamą namą siekiama gauti vidutiniškai 5500 litų už kvadratinį metrą. Tai maždaug 500 litų daugiau nei už namą Taline. 150 kvadartinių metrų dydžio namas Lietuvos sostinėje šiuo metu vidutiniškai kainuoja 825000 litų.

Kauno mieste nuo vasario mėnesio kainos pamažu krito: vasarį buvo vidutiniškai 4000 litų už kvadratinį metrą, o šiuo metu siekia 3900 litų. Tik Kaune šiuo metu butų kainos mažesnės negu Taline. 150 kvadratinių metrų namas Kaune dabar kainuoja apie 585000 litų.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių