Naktimis - be alkoholio

Naujųjų metų naktį įsigalioja draudimas prekiauti alkoholiniais gėrimais nuo 22 iki 8 valandos, taip pat draudžiama atkimštus alkoholio butelius vežtis automobiliuose.

Toks draudimas bus netaikomas alkoholiniams gėrimams, parduodamiems tarptautinio susisiekimo traukiniuose, laivuose, orlaiviuose, vežančiuose keleivius tarptautiniais maršrutais, neapmuitinamose parduotuvėse ir specialiose prekybos vietose, kuriose alkoholiniai gėrimai parduodami tik iš Lietuvos Respublikos išvykstantiems keleiviams.

Masiniuose renginiuose ir mugėse numatyta leisti prekiauti natūralios fermentacijos alkoholiniais gėrimais, kurių tūrinė etilo alkoholio koncentracija neviršija 6 proc., parodose – 13 proc..

Alkoholiniais gėrimais prekiauti, be kitų nustatytų atvejų, bus leidžiama viešbučių kambariuose įrengtuose minibaruose.

Įstatyme taip pat numatyta, kad draudimas prekiauti alkoholiniais gėrimais rugsėjo 1 dieną bus netaikomas viešosioms maitinimo įmonėms, taip pat alkoholiniams gėrimams, parduodamiems tarptautinio susisiekimo traukiniuose, laivuose, orlaiviuose, vežančiuose keleivius tarptautiniais maršrutais, viešbučių kambariuose įrengtuose minibaruose, neapmuitinamose parduotuvėse ir specialiose prekybos vietose, kuriose alkoholiniai gėrimai parduodami tik iš Lietuvos Respublikos išvykstantiems keleiviams.

Priimtose įstatymo pataisose numatyta, kad fiziniams asmenims draudžiama vartoti, laikyti ir gabenti alkoholio produktus atidarytoje pakuotėje automobilių salonuose, išskyrus autotransporto priemones, kurių salonas yra stacionariai atskirtas nuo vairuotojo vietos.


Šiame straipsnyje: alkoholis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių