Naftos kainos antrą dieną iš eilės kopia aukštyn

Naftos kainos pasaulio rinkose antradienį kopia aukštyn antrą dieną iš eilės.
WTI rūšies naftos kainos spalio mėnesio sandoriams Niujorko prekių biržos (NYMEX) elektroninėje prekybos sesijoje pakilo 1,13 JAV dolerio arba 1,34 proc. iki 85,55 JAV dolerio už barelį.

"Brent" kainos spalio sandoriams Londono biržoje "ICE Futures" ūgtelėjo 0,16 JAV dolerio arba 0,15 proc. iki 108,52 JAV dolerio už barelį.

Pasak ekspertų, rinką palaiko lūkesčiai, kad Federalinio iždo banko vadovas Benas Bernankė penktadienį rengiamoje konferencijoje paskelbs apie naujas ekonomikos skatinimo priemones. Dėl šių lūkesčių smunka JAV dolerio kursas euro atžvilgiu, o tai didina investicijų į žaliavas patrauklumą.

"Naftos kainų augimą skatina lūkesčiai, kad Federalinis iždo bankas pradės įgyvendinti trečiąjį kiekybinio skatinimo etapą. Tačiau tam tikru momentu rinkai teks prisitaikyti prie realybės. Atsižvelgiant į esamą recesijos tikimybę, 109 JAV dolerių už barelį "Brent" kaina yra pernelyg didelė", - teigia analitikai.


Šiame straipsnyje: naftanaftos kainos

NAUJAUSI KOMENTARAI

keistuoliai

keistuoliai portretas
Naftos kaina pasaulio rinkose gali kilti, gali leistis. Lietuvoje kainos bet kokiu atveju kyla. Zada net degalinese kainu nerasyti, kad uzsienio valstybes nesprogtu is juoko.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių