N. Cooperis: „Finastos“ pardavimas - kitų metų pradžioje

Nacionalizuoto bankrutuojančio komercinio banko „Snoras“ grupei priklausančio banko „Finasta“ pardavimo sandorį tikimasi baigti kitų metų pradžioje, o tuomet vienos pirmųjų numatomo parduoti turto eilėje - „Lietuvos ryto“ akcijos, sako bankrutuojančio banko „Snoras“ administratorius Neilas Cooperis.

„Finastos“ pardavimas jau progresuoja, keletas pirkėjų yra įsitraukę į derybas, laukiame, kol bet kuris iš jų gaus leidimą įsigyti bendrovę iš Lietuvos banko„, - dienraščiui “Verslo žinios„ interviu sakė administratorius.Jis sako, kad baigti sandorį dėl “Finastos„ pardavimo užtruks laiko, kol Lietuvos bankas suteiks leidimą įsigyti šį banką:“Tikimės, kad sandorį galėsime baigti jau kitų metų pradžioje".

Pasak banko administratoriaus, jau pradėtas planuoti „Lietuvos ryto“ akcijas valdančios bendrovės „Snoras Media“ akcijų pardavimo procesas:„Tačiau dar neturime investicinio banko, kuris padės parduoti šias akcijas. Tikėtina, kad “Snoras Media„ akcijų pardavimas bus kitas etapas“.

N.Cooperis sako, kad neatmetamos galimybės dėl bet kokio „Snoro“turto pardavimo, tačiau šiuo metu nėra reklamuojamas ir nededama pastangų į paskolų portfelio pardavimą.

„Žinoma, jei pasitaikytų tinkamas, kreditoriams patrauklus pasiūlymas, tikrai svarstytume pardavimo klausimą. Aktyviai valdydami sąskaitas ir bendraudami su skolininkais, per metus pagerinome paskolų portfelio kokybę, tad surenkama daug įmokų. Blogųjų paskolų dalis paskolų portfelyje smarkiai sumažėjo ir dabar yra tokia, kuria bankas būtų patenkintas, normaliai veikdamas rinkoje“, - sakė N.Cooperis.


Šiame straipsnyje: Snorasfinasta

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių