„Mūsų knyga„ ir „Vagos prekyba“ vienija pajėgas

Konkurencijos taryba leido bendrovei „Mūsų knyga" įsigyti 100 proc. bendrovės „Vagos prekyba" akcijų.

Iki šiol abiejų bendrovių veikla buvo nuostolinga. Dėl to nuspręsta ieškoti būdų, leisiančių sumažinti veiklos kaštus. Priimtas sprendimas sujungti 5 bendrovės „Mūsų knyga" knygynus su 31 „Vagos prekybos" knygynu. Šitaip tikimasi knygų mažmeninės prekybos veiklą padaryti pelningą.

Koncentracija leis sumažinti abiejų įmonių veiklos kaštus ir sudarys sąlygas didesnį dėmesį skirti pirkėjų aptarnavimo kokybei bei rinkodarai, dėl to turėtų mažėti mažmeninė knygų kaina bei pagerėti klientų aptarnavimas.

Iki koncentracijos „Mūsų knygos" pagrindinės veiklos sritys buvo knygų leidyba, didmeninė prekyba knygomis ir mažmeninė prekyba knygomis, o „Vagos prekybos" - mažmeninė prekyba knygomis.

Numatoma, kad po reformos rinkoje veiks trys įmonės, užsiimančios skirtinga veikla. Planuojama, kad „Mūsų knyga" veiks kaip logistikos ir didmeninės prekybos knygomis paslaugas teikianti įmonė. „Vagos prekyba" užsiims mažmenine prekyba knygomis. Leidybos paslaugas teiktų atskira įmonė, kuri būtų įkurta po koncentracijos įgyvendinimo.

Konkurencijos taryba, išanalizavusi ir įvertinusi padėtį mažmeninėje knygų pardavimo rinkoje Lietuvoje, atsižvelgė į tai, kad šioje rinkoje veikia pakankamai stiprūs konkurentai, tokie kaip „Šviesos" knygynai „Pegasas", „Baltų lankų" leidyklos knygynai, „Respublikinio knygų centro" knygynai, specializuoti knygynai. 


Šiame straipsnyje: knygosVagaleidyklamūsų knygos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių