Mokestis už liftą didės maždaug 2 litais

Sostinės daugiabučiuose liftus prižiūrinti bendrovė „Elektros pavara" pranešė, kad nuo rugsėjo 1 d.  kiekvienam butui mokestis už liftą kils maždaug 2 litais.

Pasak bendrovės liftų priežiūros direktoriaus Henriko Kavaliausko, kainos nesikeitė dešimtmetį ir jau nebeatitinka šių dienų ekonominės padėties.

„Mes turime išlaikyti visą parą budinčius avarinės tarnybos pareigūnus, techninius darbuotojus, sumokėti už telefonus, dispečerinę, benziną, supirkti visas liftų remontui reikalingas medžiagas. Kai tokia infliacija, buvusių rinkliavų mums nepakanka", - tikino H.Kavaliauskas.

Iki šiol vienos devynaukščio namo laiptinės gyventojai iš viso už liftą mokėjo 270 litų. Kiekvienas butas vidutiniškai per mėnesį turėjo sumokėti po 8-11 litų. Nuo rugsėjo mokestis kyla iki 312,7 lito, maždaug 42-45 litais už liftą. Kaip ir iki šiol, šis mokestis bus dalijamas visiems butams pagal jų dydį. Kuo didesnis būstas, tuo didesnę sumą moka jo gyventojai.

„Gyventojams išsiuntėme tik įspėjimus, o ne konkrečias sumas, nes ne mes, o namų administratoriai turi apskaičiuoti, kokia dabar bus kaina kiekvienam butui. Žmonės turi klausti administruojančių bendrovių arba palaukti, kol gaus naujas sąskaitas", - kalbėjo bendrovės „Elektros pavara" liftų priežiūros direktorius.

Daugiau nei pusę Vilniuje esančių liftų prižiūrinti bendrovė "Schindler Liftas" tikina įkainius didinanti palaipsniui ir tai daranti tuomet, kai ateina laikas peržiūrėti paslaugų teikimo sutartis.

„Mokestis nėra visiems vienodas, o sutartinis ir skaičiuojamas vos ne kiekvienam klientui atskirai, priklausomai nuo darbų apimties ir pan. Didžiausią mokesčio už liftą dalį sudaro darbo užmokestis, o jis pastaraisiais metais sparčiai kilo. Siekdami išlaikyti darbuotojus, atlyginimus turime kelti ir mes, tai verčia didinti įkainius", - kalbėjo įmonės „Schindler Liftas" generalinis direktorius Marius Pilkauskas.

Pasak jo, per pastaruosius metus įkainiai už liftų priežiūrą išaugo vidutiniškai apie 10 proc. Tačiau, M.Pilkausko teigimu, gali būti ir taip, kad lifto priežiūra atpigs.

„Tarkime, name buvo 30-ies metų senumo liftas, kuris pakeistas nauju. Mokestis už naują liftą bus mažesis nei už seną, nes pastarajam reikėdavo daugiau priežiūros", - aiškino M.Pilkauskas. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių