Mokesčius moka ir nepasirašę nuomos sutarčių

Nekilnojamąjį turtą nuomoję gyventojai - kurie veikla užsiėmė be verslo liudijimo - pernai valstybei sumokėjo 43,6 mln. litų mokesčių.

Nors būsto nuomos sutartys nėra paplitęs dalykas, anot Valstybinės mokesčių inspekcijos, tai nereiškia, kad gyventojai nesumoka mokesčių. Beje, sutartis negarantuoja, kad mokesčiai bus sumokėti, pirmadienį rašo dienraštis "Verslo žinios".
Nekilnojamojo turto portalas "domoplius.lt" internetu apklausęs apie 600 žmonių išsiaiškino, kad per pastaruosius dvejus metus nuomos sutarčių nesudarė 45 proc. apklausoje dalyvavusių nuomotojų ir 53 proc. nuomininkų.

Beveik trečdalis apklausos dalyvių (31 proc.) mano, kad nuomojamas būstas brangesnis, kai sudaroma nuomos sutartis. Tuo įsitikinę 29 proc. nuomotojų ir 34 proc. nuomininkų.

Valstybinės mokesčių inspekcijos Kontrolės departamento direktorė Valė Kulvinskienė sako, kad nuomos sutartis visai negarantuoja, jog nuomotojas sumokės mokesčius.
Inspekcijos duomenimis, pernai 42,022 tūkst. gyventojai iš nekilnojamojo turto nuomos gavo beveik 294 mln. litų ir sumokėjo 43,6 mln. litų gyventojų pajamų mokesčio. Statistika beveik tokia pati kaip ir 2009 metais. Vienintelis skirtumas, kad užpernai mokėtojų buvo keliais tūkstančiais mažiau.

Pernai verslo liudijimus patalpų nuomai įsigijo beveik 4 tūkst. gyventojų, kurie sumokėjo 1,4 mln. litų mokesčių.


Šiame straipsnyje: nuoma

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių