Mokesčių inspektoriai tikrins naktinius klubus ir turgavietes

Kauno mokesčių inspektoriai rengiasi patikrinti smulkiuosius verslininkus. Inspekcija tikina siekianti ne bausti, o patarti.

Inspektoriai smulkiesiems verslininkams jų darbo vietose paaiškins ir patars, kaip teisingai vykdyti verslą, primins jų mokestines prievoles, suteiks informaciją apie nuo kitų metų įsigaliosiančius mokesčių pasikeitimus.

Kauno AVMI specialistai gyventojų, kurie vykdo individualią veiklą pagal pažymą ar įsigiję verslo liudijimą ne baus už pažeidimus, o siūlys savanoriškai registruoti veiklą, patars, kaip teisingai apskaičiuoti ir sumokėti mokesčius. Visgi bendrovės, pas kurias gruodžio mėnesį apsilankys Mokesčių administratorius turėtų žinoti, jog jų veikla bus vertinama objektyviai.

„Norėtume labai aiškiai pažymėti, kad šio projekto tikslas – ne nustatyti pažeidimai, surašyti administracinės teisės pažeidimų protokolai ir skirtos baudos, o mokestinė drausmė ir pagalba norintiems teisingai vykdyti mokestines prievoles. Tiesa, kontrabandinių prekių turėtojai nuolaidų nesulauks“, - perspėja Kauno AVMI viršininkas Antanas Nesteckis. 

Visą gruodžio mėnesį inspektoriai lankysis Stoties, Krėvės, Šilainių, Vilijampolės turgavietėse. Mokesčių inspektorių vizito sulauks prekybos bazė „Smulkus urmas“ ir ten dirbantys prekeiviai, bei didieji prekybos centrai.   

Specialistai ypatingą dėmesį skirs ir didžiuosiuose prekybos centruose įsikūrusių prekybos bendrovių, kavinių, restoranų, kitų maitinimo įstaigų, o taip pat naktinių klubų vykdomai komercinei veiklai. Ne paslaptis, jog šiuo metų laiku šios įstaigos sulaukia daug klientų, tačiau yra duomenų, kad apskaitoma tik nedidelė dalis pajamų.


Šiame straipsnyje: mokesčių slėpimasmokesčiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių