Miškininkai pasisako prieš miškų skaidymą ir privatizavimą

Lietuvos miškininkų sąjunga pasisako prieš ketinimus išskaidyti kompleksinį valstybinį miškų ūkį.

"Lietuvos žinios" rašo, kad taip daugiau kaip 1100 miškininkų vienijanti jų visuomeninė organizacija atsiliepė į pastaruoju metu pasipylusius įvairių patarėjų siūlymus sukurti vieną įmonę valstybinių šalies miškų komercinei veiklai, o miškų urėdijas pertvarkyti į biudžetines įstaigas arba akcines bendroves.

Valstybinių saugomų teritorijų tarnybos direktorė Rūta Baškytė pastebėjo, jog tiek jos vadovaujamos tarnybos, tiek valstybinių miškų darbuotojai neretai kritikuojami už tai, kad gina valstybės turtą.

"Ne viskas yra perkama ir parduodama. Pačių vertingiausių dalykų neįsigysi už pinigus. Jei visi paisytų moralės, nepasikeltų į puikybę - problemų šalyje neliktų", - svarstė R. Baškytė.

Aplinkos viceministro Aleksandro Spruogio teigimu, Aplinkos ministerija kategoriškai pasisako prieš valstybinių miškų privatizavimą, siūlymus išdraskyti kompleksinio ūkininkavimo modelį, perduoti miškų politikos formavimą kitoms ministerijoms.

A.Spruogis teigė, kad Vyriausybei pateikti siūlymai padidinti urėdijų mokesčius į valstybės biudžetą, kirsti daugiau miškų.


Šiame straipsnyje: miškasmiškininkai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių