Ministrė: kitąmet į ikikrizinį lygį bus atstatytos tik pensijos

Finansų ministrė I. Šimonytė sako, kad kitų metų finansinės galimybės leidžia į ikikrizinį lygį atstatayti tik pensijas dirbantiems ir nedirbantiems pensininkams.

Ingrida Šimonytė sako, kad sumažintos ir negrąžinamos pensijos po Konstitucinio teismo sprendimo, didina skolą ateinančioms vyriausybėms.

„Jeigu ekonomika kaip ir padeda mums tuos viešuosius finansus tvarkyti, tai tiesiog neverta kaupti tos problemos ir perkelti į ateitį. Jeigu mes kalbam apie valstybės tarnybą arba apie kažkokius paslaugų sektorius, tikrai yra galimybės geriems darbuotojams mokėti didesnes algas neviršijant bendrų darbo užmokesčio išlaidų. Bet tam tiesiog reikia priimti sprendimą, kokia struktūra yra optimali“, – sako I. Šimonytė.

Seimo biudžeto komitete finansų ministrė pateikė 2012 metų biudžeto projekcijas. Jeigu į prieškrizinį lygį būtų sugrąžintas darbo užmokestis ir kitos socialinės išmokos, tam papildomai reikėtų 2 mlrd. litų, penijoms atstatyti reikia 600 milijonų litų.


Šiame straipsnyje: pensijospensija

NAUJAUSI KOMENTARAI

jo

jo portretas
o po to metu laikotarpyje bus pati atleista is ministro pareigu ir jos zodziai liks niekas

kiaules

kiaules portretas
tik atstatysit varganas pensijas ,o kada kompensuosit pavokta dali pensijos.

vyt

vyt portretas
simonytes isvaryti nereikia , reikia dabartine opozicija isvaryti ir daugiau i seima nerinkti ,tai lietuvoj bus tvarka , bet nekomunistine ir nereikes nieko vogti
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių