Ministras: Vyriausybė dėl Visagino AE spręs po Velykų

Vyriausybė po Velykų svarstys darbo grupės siūlymus dėl Visagino atominės elektrinės projekto, kurį šiuo metu dar vertina mokslininkai, trečiadienį pranešė energetikos ministras Jaroslavas Neverovičius.

„Yra sutarimas su premjeru, kad po švenčių turėsime jau posėdžius Vyriausybėje“, - interviu Žinių radijui sakė ministras.

Energetikos ministro teigimu, „mokslininkams prireikė šiek tiek daugiau laiko įvertinti papildomus niuansus“. Anksčiau premjeras Algirdas Butkevičius buvo žadėjęs, kad darbo grupė savo siūlymus pateiks kovo viduryje.

A. Butkevičiaus vadovaujami socialdemokratai kritikavo buvusios centro dešiniųjų Vyriausybės parengtą projektą, pagal kurį Baltijos šalių energetikos įmonės ir Japonijos kompanija „Hitachi“ naują 1350 megavatų atominę elektrinę pastatytų iki 2020-2022 metų.

Lietuvos gyventojai neišsakė paramos Visagino atominės elektrins projektui per konsultacinį balsavimą referendume pernai spalį. Tuomet už naujos atominės elektrinės statybą balsavo 34,09 proc., prieš - 62,68 proc. rinkėjų. Aktyvumas buvo 52,58 proc.

Po šio referendumo Seimas įpareigojo Vyriausybę pateikti „ekonomiškai optimalią ir vartotojams palankią apsirūpinimo elektros energija strategiją“. Seimo rezoliucijoje nurodoma, kad teisės aktų projektai turi būti pateikti parlamentui iki gegužės 15 dienos.

Ministras pirmininkas A. Butkevičius antradienį skelbtame interviu Rusijos žiniasklaidai sakė, kad Vyriausybė „nesirengia galutinai atsisakyti atominės elektrinės statybos, bet ir neskubės“.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių