Ministras netiki premjero optimizmu dėl nedarbo spartaus mažėjimo

Socialinės apsaugos ir darbo ministras netiki optimistinėmis prognozėmis, kad kitąmet nedarbas Lietuvoje sumažės iki vienženklio skaičiaus.

„Būtų labai šaunu, kad kitais metais bedarbystės rodiklis jau nebebūtų dviženklis. Tačiau realybė tokia, kad per kitus metus ji nors ir pamažės, bet vis dar sieks 13, galbūt kiek mažiau procentų“, - trečiadienį susitikime su žiniasklaida kalbėjo ministras Donatas Jankauskas.

Premjeras Andrius Kubilius pastarosiomis dienomis išsakė, anot jo paties, "gražią svajonę", kad sutinkant 2012-uosius metus nedarbas bus smarkiai pamažėjęs ir pasieks vienženklį procentinį rodiklį. Ministerijos vadovas tokias prognozes irgi linkęs vadinti „gražiu siekiu“, tačiau abejojo, ar jį yra įmanoma įgyvendinti.

Šiuo metu nedarbas Lietuvoje siekia beveik 14 procentų – apie 300 tūkstančių žmonių. D.Jankausko teigimu, Vyriausybė bei Socialinės apsaugos ir darbo ministerija imasi tam tikrų priemonių, kurios „kitąmet leis sumažinti nedarbą vienu procentu“. Be to, anot jo, bedarbystė mažės ir dėl ekonomikos atsigavimo po krizės.

„Matome jau dabar, kad pastaruosius du mėnesius nedarbo augimas yra sustojęs, darbo rinka yra stabilizavusi“, - kalbėjo Socialinės apsaugos ir darbo ministras. Pasak jo, yra kelios sferos, kur jau trūksta darbuotojų: „Pavyzdžiui, nėra pakankamai tolimųjų reisų vairuotojų ar laivų statytojų, suvirintojų“.

Vis dėlto, nepaisant gana neblogų tendencijų darbo rinkoje, ministro nuomone, vienženklį rodiklį nedarbas pasieks tik 2012, vėliausiai 2013 metais.


Šiame straipsnyje: Donatas Jankauskasnedarbas

NAUJAUSI KOMENTARAI

f

f portretas
viskas imanoma kubilistane.dar ,,pagrazins" statistika,nes siuo metu tikrasis nedarbas yra 23%.dar koki 100 000 privers emigruoti ir kubilistane viskas bus ir,,gerai" valdzia ir toliau skolinsis ir isimokes sau gerus atlyginimus uz,,gerus" darbus.

jo

jo portretas
Didelis optimistas tas mūsų premjeras

JOJO

JOJO portretas
zinoma, kad sumazes nedarbas, tuoj visi i Vokietija dirbti isvaziuos. Sekmes visiems kurie nesiruosia stoveti darbo birzoj rankas atkise...Tik, kad Lietuvoje sumazes bedarbiu tai jau ne musu valstybes ministru, seimo, valdanciuju ir ne opozicijos nuopelnas.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių