Ministerija: Lietuva nepažeidė V. Antonovo interesų

Lietuvos Vyriausybė, pernai lapkritį perimdama dviejų didžiausių akcininkų Vladimiro Antonovo ir Raimondo Baranausko valdomą komercinį banką „Snoras“, nepažeidė Lietuvos įstatymų ir tarptautinių įsipareigojimų.Tai pareiškė Finansų ministerija, atsakydama į buvusio didžiausio „Snoro“ akcininko - Rusijos verslininko V.Antonovo šių metų gegužės 7 dieną pateiktą pretenziją Lietuvai. Atsakymą Lietuva turėjo pateikti per pusmetį.

Pasak pranešimo, tokia Lietuvos pozicija perduota V.Antonovui atstovaujančiai Ukrainos advokatų kontorai „Sayenko Kharenko“.„Atsakyme nurodoma, jog V.Antonovo pretenzijoje nurodyti teiginiai neturi pagrindo“, - teigia Finansų ministerija, kuri teisinei kovai su V.Antonovu pasisamdė Šveicarijos advokatų kontorą „Lalive“ ir Lietuvos teisininkų kontorą „Sorainen ir partneriai“.

V.Antonovas gegužės 7 dieną Lietuvai pateikė pretenziją dėl netinkamos jo investicijų apsaugos. Buvęs „Snoro“ akcininkas teigia, jog Lietuvos institucijų sprendimas paskirti banko laikinąjį administratorių, nacionalizuoti banką, o vėliau paskelbti bankrotą bei pradėti jo baudžiamąjį persekiojimą yra politiškai motyvuoti ir diskriminuojantys.

V.Antonovas interviu „Lietuvos rytui“ rugsėjo pabaigoje pareiškė ketinantis Niujorke kelti ieškinį prieš Lietuvą dėl prarastų investicijų.

Anksčiau skelbta, jog V.Antonovas su Lietuva ketina bylinėtis tarptautiniame komerciniame arbitraže Paryžiuje.Vyriausybė šių metų birželį įpareigojo Finansų ministeriją atstovauti jai, sprendžiant su „Snoru“ susijusius ginčus dėl Lietuvai reiškiamų pretenzijų.Buvusiems „Snoras“ akcininkams R.Baranauskui ir V.Antonovui yra pareikšti įtarimai dėl maždaug apie 1,7 mlrd. litų vertės „Snoro“ turto pasisavinimo. Lietuvos prokurorai yra pateikę Europos arešto orderį dėl jų suėmimo.

Pernai lapkričio 16-ąją nacionalizuotam bankui „Snoras“ bankroto byla iškelta pernai gruodžio 7-ąją, o šių metų rugpjūčio 22 dieną teismas nutarė likviduoti banką.Lietuvos Generalinė prokuratūra pernai lapkričio 14 dieną pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl banko „Snoras“ galbūt apgaulingo apskaitos tvarkymo, dokumentų klastojimo, piktnaudžiavimo, turto iššvaistymo ir pinigų plovimo.

Netrukus po to V.Antonovas ir buvęs „Snoro“ prezidentas R.Baranauskas pripažinti įtariamaisiais dėl turto pasisavinimo stambiu mastu, dokumentų klastojimo, R.Baranauskas - ir dėl apgaulingo buhalterinės apskaitos tvarkymo, piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi. Šiuo metu abu įtariamieji yra Londone.

R.Baranausko ir V.Antonovo ekstradicijos byla Londone nagrinėjama nuo 2011 metų lapkričio pabaigos, patys įtariamieji nesutinka būti perduoti Lietuvai. Didžiosios Britanijos Vestminsterio magistratų teismas 2013 metų sausio 21 dieną spręs, ar R.Baranauską ir V.Antonovą išduoti Lietuvai.


Šiame straipsnyje: SnorasVladimiras Antonovas

NAUJAUSI KOMENTARAI

V

V portretas
Lietuva daug ką pažeidžia paskutiniu metu...

rj

rj portretas
tik jau ne sito vagies
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių