Ministerija gina reikalavimą „Sodros“ vadovui turėti viešojo administravimo magistro laipsnį

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija reikalavimą būsimam "Sodros" vadovui būtinai turėti viešojo administravimo magistro laipsnį vadina "visiškai normaliu ir suprantamu".

BNS paklausus, kodėl konkurso "Sodros" vadovo pareigoms užimti numatytas reikalavimas turėti magistro laipsnį viešojo administravimo srityje, o ne, pavyzdžiui, finansų ar ekonomikos, ministerija atsakė, kad "tai yra vadovaujančios pareigos, todėl į jas ateinantis žmogus neturi būti naujokas viešajame sektoriuje, įstatymų ruošimo srityje, kituose svarbiuose valstybės klausimuose".

"Reikalavimas turėti magistro laipsnį viešojo administravimo srityje, o ne kurios nors kitos srities, yra visiškai normalus ir suprantamas. Tokį darbą dirbti ateinantis žmogus turi būti puikus viešojo administravimo specialistas, nes tai yra darbas valstybės tarnyboje", - rašoma SADM atsakyme.

Ministerija išvardijo, jog "Sodrai" vadovausiantis žmogus turi ne tik suprasti kas yra viešasis sektorius, bet ir mokėti analizuoti vykstančius procesus, lanksčiai reaguoti į permainas viešajame sektoriuje, finansų srityje, išmanyti valstybės valdymo modelį, kaip priimami ir įgyvendinami įstatymai, kaip sprendžiami kiti svarbūs valstybės klausimai.

"Reikalingas toks žmogus, kuris galėtų iškart šiuolaikiškai, efektyviai, profesionaliai ir kokybiškai vadovauti, o metus ar du besimokantis vadovas. Tai ne mokykla. Todėl būsimajam vadovui ir keliami aukštesni - šiuolaikinės naujosios vadybos - reikalavimai", - teigia ministarija.

Europos Parlamento narei, buvusiai ministrei Vilijai Blinkevičiūtėi užkliuvo numatytas reikalavimas turėti viešojo administravimo magistro kvalifikacinį laipsnį.

"Direktoriumi galės tapti, tik jeigu turi viešojo administravimo magistro laipsnį. Tai yra baisi korupcija", - kreipdamasi į partijos bendražygius socialdemokratų partijos tarybos posėdyje Vilniuje praėjusį šeštadienį sakė V.Blinkevičiūtė.

Konkursas "Sodros" vadovo pareigoms užimti buvo paskelbtas rugsėjo 29 dieną, kol kas noro vadovauti šiai įstaigai nepareiškė nė vienas kandidatas.

Pagal Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos konkurse paskelbtus reikalavimus, kandidatai turi turėti viešojo administravimo magistro kvalifikacinį laipsnį, išmanyti Lietuvos Konstituciją, įstatymus, turėti ne mažesnę kaip ketverių metų vadovaujamo darbo ir finansų valdymo patirtį, išmanyti projektų ir pokyčių valdymą, strateginį planavimą, mokėti vieną iš užsienio kalbų - anglų, vokiečių arba prancūzų.

Pasiūlymų dalyvauti konkurse laukiama iki spalio 12 dienos.

Buvęs "Sodros" direktorius 52 metų Mindaugas Mikaila, "Sodrai" vadovavęs nuo 2003 metų liepos, atsistatydino pernai gruodį, nuo tol fondui laikinai vadovauja direktoriaus pavaduotoja Česlava Zabulėnienė.


Šiame straipsnyje: Sodra

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių