Miestuose rekonstruojamas vandens ūkis

Netrukus bus pradėtos Prienų, Lentvario ir  Kaišiadorių vandens ūkio pertvarkos. Druskininkuose vandens ūkis modernizuotas jau pernai. Šiemet Lazdijuose ir Veisiejuose bus nutiesti vandentiekio ir nuotekų tinklai. Šitaip įgyvendinamas Nemuno aukštupio baseino vandentvarkos I etapo investicijų planas.

Vandentiekio ir buitinės nuotakynės plėtros Prienų rajone projektą per 18 mėnesių įgyvendins bendrovė ,,Skirnuva". Ši statybos įmonė atliks vandentiekio ir buitinio nuotakyno tinklų statybos darbus Prienų mieste. Projekto vertė - beveik 7 mln. litų.

Lentvario vandentiekio ir nuotekų tinklų plėtros ir renovacijos darbus atliks ,,Kauno dujotiekio statyba". Ši statybos įmonė per 18 mėnesių nuties vandentiekio tinklus pietinėje Lentvario dalyje, įrengs nuotekų siurblinę, paklos ir renovuos nuotekų tinklus. Darbų vertė - beveik 5,8 mln. litų.

Daugiau kaip 29 mln. litų investicijų reikės rekonstruoti Kaišiadorių nuotekų valyklą. Didžioji dalis sumos gauta iš ES Sanglaudos fondo, dalį pinigų skyrė Lietuvos Vyriausybė ir bendrovė „Kaišiadorių vandenys". Kaišiadorių nuotekų valyklos rekonstrukciją atliks bendrovė „Dzūkijos statyba". Rekonstruojant seną sistemą bus pasinaudota danų technologų sukurtomis naujovėmis ir patirtimi.

Visi projekte numatyti darbai Druskininkų savivaldybės teritorijoje, kaip ir planuota, buvo baigti iki 2007 metų pabaigos, kiek ilgiau užtruko atliktų darbų priėmimas. Valstybinei komisijai pripažinus tinkamais naudoti, nuo šiol bendrovė „Druskininkų vandenys" eksploatuoja visus per Nemuno aukštupio baseino vandentvarkos investicinės programos įgyvendinimo I etapą įsisavintus objektus. Vietos vandens ūkio renovacijai ir plėtrai Druskininkų savivaldybės teritorijoje iš Europos Sąjungos Sanglaudos fondo buvo skirta 6,542 mln. litų

Panaudojant Europos Sąjungos finansinę paramą, vietos vandens ūkis modernizuojamas Lazdijuose ir Veisiejuose. Vandentiekio ir nuotekų tinklų plėtros ir atnaujinimo darbus atlieka Marijampolės „Žemkasta". Sutarties vertė - beveik 4,7 mln. litų. Iš viso bus nutiesta apie 1,5 km vandentiekio ir apie 1,3 km nuotekų tinklų Lazdijuose, o taip pat apie 1,1 km nuotekų tinklų Veisiejuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių