„Microsoft“ užkliuvo lietuviški „torrent“ portalai

Tarptautinė korporacija "Microsoft" bylinėjasi su Lietuvos bendrove N5, valdančia bene populiariausią šalyje bylų dalijimosi programos „torrent“ portalą linkomanija.net, dėl autorių teisių pažeidimo ir kompensacijos.

Vilniaus apygardos teismas (VAT), pirmadienį nagrinėjęs "Microsoft" ieškinį, pritaikė bendrovei N5 laikinąsias apsaugos priemones – areštavo 130 tūkst. litų vertės įmonės turto ir įpareigojo nutraukti tarpininkavimo paslaugą tretiesiems asmenims, pranešė VAT atstovė spaudai Jolanta Krupičevičienė.
Anot jos, "Microsoft" iš N5 siekia prisiteisti 130 tūkst. litų ir 6 proc. metų palūkanų.

Šią savaitę Lietuvos antipiratinės veiklos asociacija (LANVA) Kauno miesto apylinkės teismui pateikė ieškinį, kuriame linkomanija.net vartotojas kaltinamas nelegaliai atsisiuntęs bei platinęs programinę įrangą "Windows 7 Ultimate". Tai pirmoji tokia byla Lietuvoje, iškelta "torrent" sistemos klientui.

2009 m. pabaigoje Vilniaus miesto 1-asis apylinkės teismas išnagrinėjo bylą, kurioje kaltinimai piratavimu buvo pareikšti tinklalapį torrent.lt valdančios bendrovės atstovui – jam skirta piniginė bauda.

Pernai liepos pabaigoje sugriežtinus Administracinių teisės pažeidimų kodeksą, už piratavimą galima bausti ne tik svetimų kūrinių platintojus, bet ir jų atsisiuntusius asmenis. Net ir už vieną persisiųstą dainą gresia bauda nuo 1 tūkst. iki 2 tūkst. litų, pažeidėjui dar reikia sumokėti kūrėjų ir atlikėjų patirtą žalą.

Teigiama, kad daugiau nei 100 Lietuvos gyventojų, nelegaliai parsisiuntusių korporacijos "Microsoft" naujausią programinę įrangą bei muzikos kūrinių, yra patekę į policijos pareigūnų akiratį ir gali gauti tūkstantines baudas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Deivydas

Deivydas portretas
Nu va prasideda baudimai.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių