„Microsoft“ pripažinta geriausia tarptautine darboviete Europoje

Instituto „Great Place to Work“ paskelbtame geriausių tarptautinių darboviečių kategorijoje aukščiausią vietą užėmė bendrovė „Microsoft“. Šiemet vykusiame tyrime iš viso dalyvavo 1380 įmonių, kuriose dirba per 1,5 mln. darbuotojų. Iš šešiolikos Europos šalių, kuriose vykdyta apklausa, dvylikoje „Microsoft“ pateko į geriausių darboviečių penketukus. Tyrimo metu darbdaviai buvo vertinami pagal veiklos patikimumą ir skaidrumą, draugiškumą, darbuotojų pagarbą ir pasididžiavimą.

Institutas vertino bendroves, kurios savo darbuotojams sukuria išskirtinę darbo aplinką ir sąlygas, taiko efektyvius  vadybos metodus ir žmones motyvuojančią skatinimo sistemą. „Microsoft“ pasiekimai Europoje pažymėti dėl bendrovės vadybos filosofijos ir pasitikėjimo darbuotojais. Pagrindiniais darbo organizavimo privalumais buvo įvardinami laisvė kiekvienam darbuotojui nusistatyti individualią darbotvarkę, galimybė dirbti nuotoliniu būdu, geriausiai derinti darbą ir laisvalaikį naudojantis šiuolaikinėmis technologijomis.

Pripažinta geriausia ketvirtus metus iš eilės

„Tai labai malonus pripažinimas, nes šiuose apdovanojimuose apie bendroves pasisako patys darbuotojai. Ketvirtus metus iš eilės laimėtas geriausios darbovietės Europoje titulas rodo, kad mūsų misija, darbuotojai, darbo organizavimui ir bendravimui naudojamos technologijos yra pagrindinai akcentai, pritraukiantys, išlaikantys ir motyvuojantys geriausius talentus Europoje“, - sakė Žanas Filipas Kurtua (Jean-Philippe Courtois), „Microsoft International“ prezidentas. 

Geriausia tarptautine darbo vieta Europoje „Microsoft“ įvardinta dėl darbo kultūros, lankstaus darbo organizavimo, darbuotojų efektyvumą didinančių technologijų naudojimo. Mindaugas Glodas, „Microsoft“ generalinis direktorius Baltijos šalims pasakojo, kad bendrovėje veikia horizontali organizacinė struktūra, kurią atspinti filosofija „dirbti su“, o ne „dirbti kam“. „Ypatingai skatiname komandinį darbą ir efektyvų bendradarbiavimą – tai yra kertiniai veiksniai, nulemiantys gerų rezultatų pasiekimą, - pasakojo M.Glodas. – Stipriname draugiškumo atmosferą, kurioje darbuotojai pasiekia maksimalių tikslų.“ Bendrovės vadovas taip pat minėjo, kad konstruktyvią ir motyvuojančią darbo aplinką užtikrina aiškių veiklos rodiklių nustatymas, reguliarus jų aptarimas su darbuotojais. Du kartus per metus vyksta individualūs pokalbiai su kiekvienu darbuotoju apie tolesnės karjeros galimybes, taip pat visų darbuotojų nuomonės tyrimai. „Visi darbuotojai reguliariai gauna informaciją apie laisvas pozicijas skirtingose šalyse ir žemynuose, tad tarptautinės karjeros siekiantys specialistai turi puikias galimybes saviraiškai.“


Technologijos padeda kurti „Naująjį darbo pasaulį“

Pasak bendrovės atstovų, lankstus darbo grafikas yra norma „Microsoft“ padaliniuose. Darbuotojų naudojamos technologijos ir įrankiai – „Sharepoint“, „Lync“, „Office“ ir „Windows Phone 7“ – suteikia galimybę nuotoliniu būdu dirbti komandose, sinchroniškai tvarkyti dokumentus, dalyvauti telekonferencijose, mokymuose ar susitikimuose, operatyviai patikrinti naujai gautą informaciją ir sureaguoti į ją. „Mes puoselėjame pasitikėjimo ir skaidrumo atmosferą, kurioje kiekvienas darbuotojas gali pasirinkti patogiausią jam darbo būdą. Darbuotojo lojalumą ir naudingumą kompanijai atspindi ne buvimas biure, o efektyvus rezultatų pasiekimas, - aiškino Mindaugas Glodas.  – Šiuolaikinės technologijos leidžia bet kada bendrauti su kolegomis ir su jais susisiekti – tai labai svarbus aspektas dirbant tarptautinėje bendrovėje ir bendraujant su biurais kituose žemynuose.“

Pripažinimas Europoje vertinamas ypatingai

Šiais metais 100 geriausių darboviečių Europoje rinkimai buvo pirmą kartą skirstomi į kategorijas – buvo įvardinti 25 geriausi didieji darbdaviai, 50 geriausių smulkaus ir vidutinio verslo įmonių, ir 25 geriausi tarptautiniai darbdaviai. Paskutinius tris metus iš eilės „Microsoft“ laimėdavo geriausio tarptautinio darbdavio Europoje apdovanojimą. Tam, kad bendrovė galėtų pretenduoti į geriausių tarptautinių darboviečių nugalėtojo vardą, ji turi būti minima bent trijų šalių geriausių darbdavių sąrašuose. „Microsoft“ padaliniai net 12-oje Europos šalių pateko į šiuos sąrašus Airijoje, Austrijoje, Belgijoje, Ispanijoje, Italijoje, Norvegijoje, Olandijoje, Portugalijoje, Prancūzijoje, Vokietijoje, Suomijoje, Švedijoje.


Šiame straipsnyje: Microsoft

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių