M.Golovatovo istorija kvepia dujomis

Lietuvos ieškomas "Alfa" veteranas Vienos oro uoste atsirado Austrijai itin nepalankiu laiku: Rusijos ir Austrijos santykiai dėl dujų dabar įtempti dėl to, kad rusų milžinei "Gazprom" neleista šeimininkauti dujų biržoje, be to, austrai, atidarius "Nord Stream" vamzdį, gali netekti pelningos rusiškų dujų tranzito porcijos.

Dienraščio "Verslo žinios" kalbintų ekspertų požiūriu, Maskvai Vienos ilgai įtikinėti nereikėjo -ant politinio pasirinkimo svarstyklių buvo beveidis "Michailo G." munduras ir strateginė energetikos partnerystė su Rusija.

Austrai gerai suprato, kad "Golovatovo bylą" Maskva neišvengiamai būtų įvertinusi kaip antrą akibrokštą per vieną mėnesį.

Rusijos ir Austrijos bendradarbiavimą, kuris prieš keletą metų atrodė neišvengiamas, šiemet temdo debesys dėl Europos Komisijos veiksmų ir Rusijos planų pertvarkyti dujų tranzito srautus - remiantis trečiosios Europos Sąjungos energetikos paketo reikalavimais, "Gazprom" buvo uždrausta įsigyti trečdalį Austrijos Baumgarteno dujotakių mazge kuriamos Vidurio Europos dujų biržos akcijų.


Šiame straipsnyje: Michailas GolovatovasDujos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Rimas

Rimas portretas
Tarptautine prostitucija pagal pilna programa. Visas pasaulis supuves.... MONEY MONEY MONEY
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių