Per metus butų kainos labiausiai nukrito Vilniuje

Nuo praėjusių metų gruodžio mėnesio siūlomos butų kainos nukrito visuose didžiuosiuose Lietuvos miestuose, labiausiai - Vilniuje. Tokia išvada pateikiama, išanalizavus apie 117 tūkst. didžiausiame nekilnojamojo turto portale aruodas.lt publikuotų skelbimų apie parduodamus butus.

Vilniaus mieste 2007-ųjų gruodį butų kainos siekė vidutiniškai 8,4 tūkst. litų už kvadratinį metrą. Tokios jos laikėsi iki šių metų vidurio, o liepos mėnesį pradėjo pamažu kristi. Pastebėta, kad kritimas dar nesiliovė, kainos po truputį krenta ir šiuo metu. Dabar sostinėje butai parduodami vidutiniškai už 7,4 tūkst. litų už kvadratinį metrą. Per metus siūlomi įkainiai sumažėjo apytiksliai 1 tūkstančiu litų už kvadratinį metrą. Tai didžiausias pokytis, palyginus Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos kainų statistikos duomenis.

Kauno mieste praėjusių metų gruodį butai buvo parduodami vidutiniškai už 5,1 tūkst. litų už kvadratinį metrą. Stabilios kainos buvo šiek tiek ilgiau nei Vilniuje - iki rugpjūčio mėnesio. Tuo metu siūlomi įkainiai ėmė mažėti: didesnis kritimas užfiksuotas rugpjūčio - spalio mėnesiais, o nuo lapkričio siūlomi įkainiai mažėja ne taip smarkiai. Šiuo metu butai Kaune parduodami vidutiniškai už 4,6 tūkst. litų už kvadratinį metrą. Per vienerius metus kainos nukrito apytiksliai 500 litų už kvadratinį metrą.

Klaipėdoje 2007 metų gruodį siūlomi butų įkainiai siekė vidutiniškai 6,8 tūkst. litų už kvadratinį metrą. Šių metų pradžioje įkainiai iš pradžių buvo stabilūs, o paskui šiek tiek kilo - pasiekė apytiksliai 7,5 tūkst. litų už kvadratinį metrą ribą. Nuo gegužės vidurio užfiksuotas kainų kritimas, kuris tęsiasi iki šiol. Dabar uostamiestyje butai parduodami vidutiniškai už 6,4 tūkst. litų už kvadratinį metrą. Siūlomi butų įkainiai per metus nukrito 400 litų už kvadratinį metrą. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių