Metų pradžioje Lietuvoje padaugėjo bedarbių

Sausio 5 d. Lietuvos darbo biržos duomenų registre iš viso buvo 232,4 tūkst. bedarbių. Tai sudaro 11,24 proc. šalies darbingo amžiaus gyventojų.

Lietuvos darbo biržos duomenimis, pirmąją šių metų savaitę šalies teritorinės darbo biržos padėjo įsidarbinti 2,8 tūkst. bedarbių, dar 2 tūkst. pradėjo savarankišką veiklą, įsigiję verslo liudijimus. Naudojantis bedarbiams teikiamomis lengvatomis, juos galima įsigyti pigiau. Anot darbo biržos, dėl šios priežasties sausio pradžioje padaugėjo ir besiregistruojančių darbo biržoje – pirmosiomis metų dienomis teritorinės darbo biržos bedarbio statusą suteikė 6,1 tūkst. darbo ieškančių žmonių.

Tarp naujų bedarbių daugiausia yra turinčių darbo patirties, tačiau 15,6 proc. įsidarbinimo galimybes riboja dėl ilgesnės kaip dveji metai darbo pertraukos prarasti darbo įgūdžiai.

Gruodžio 30-sausio 5 dienomis darbdaviai įregistravo 2,1 tūkst. laisvų darbo vietų – 300 daugiau nei pernai analogišku laikotarpiu

Teritorinės darbo biržos į aktyvios darbo rinkos politikos priemones nusiuntė 2,3 tūkst. bedarbių. Daugiausia jų – 87,3 proc. – įsigijo verslo liudijimus, 5,2 proc. mokysis profesijos, 4,8 proc. dalyvaus užimtumo rėmimo priemonėse, 1,6 proc. dirbs viešuosius darbus, 0,6 proc. įdarbinta į įsteigtas darbo vietas ir 0,5 proc. – rotacijos būdu.

Nedarbo draudimo išmokos buvo mokamos 36,7 tūkst. (arba 15,8 proc.) registruotų bedarbių.

Naujų paskirta 1604. Baigta mokėti 0,7 tūkst. bedarbių, iš jų – 15,6 proc. anksčiau laiko, t. y. jiems įsidarbinus.


Šiame straipsnyje: nedarbasdarbo birža

NAUJAUSI KOMENTARAI

idomu

idomu portretas
ar cia i ta 232 tukst iskaiciuoti ir isvyke zmones?Jie ne, tai bedarbiu kokia 600 tukst

as

as portretas
Musu firma buvo finansuojama is europos sajungos pinigeliu ir galvojome ,kad dirbsime ilgai ,o cia pries pat naujus pasake ,kad pinigeliai baigesi ir visas atleido,o dirbom tikrai naudinga darba ,priziurejome mamos vaikelius kurios dirbo ir turejo mazus atlyginimus.Taip kad Lietuvoje jokiu garantyju uz rytdiena ir nera .

tomas

tomas portretas
Kokia dar darbo Birža? Prieš įdarbindama ir po Jų (Lietuvos darbo biržos) pasiūlytoj įmonėje Lietuvos darbo biraža turi prisiimti visą atsakomybę dėl Jų siųlytos įmonės. Iš tikro būna taip: Darbo birža nepatikrindama informacijos apie neva įmonę, kuri priims darbuotojus, neva super gerai apmokamiems darbams ir uždarbiu. Liaudis čia eilinis Lietuvos gyventojų pinigų plovimas. Pažiūrėkite faktą vien į tai, kai elinis Lietuvos Pilietis dirbdamas visą savo gyvenimą dėl savo Pencijos... Ir ką? Pencijos sumažintos, amžius prailgintas, Mums už patarnavimus, bankus mokėti reikia (kaip žinoma bankai nelaukia) ir pavalgyti avizu... Kada pagaliau atsiras žmogus panašus į Tadą Blindą, kuris įves Tvarką Lietuvoje, kurią MES susikūrėme. Rašytojas organizavimui Streikams dar nepribrendo, Tikiuosi yra dar Tokių šioje Lietuvėlėje? Pažiūrėkite į kitas valstybes,,, Mažas Šnipštas ir didžiulis streikas... Valdžia iš karto kreipia dėmesį... Taip kas antrą dieną (streikas) manau TADA VALDŽIA ATKREIPS DĖMESĮ (nesvarbu ar gaunamas leidimas jiems ar ne). MANAU PATS METAS KILTI, KUR JAU MANAO MANYMU TAI GALĖJOM SENAI PADARYTI...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių