Metų pradžioje atpigo alkoholis ir duona

Nuo šių metų pradžios pabrangusi elektra maisto produktų kainų prekybos centruose neišjudino, o pasibaigus šventėms žmonės pradėjo dar dažniau dairytis pačių pigiausių prekių.

Pasibaigus didžiausioms metų šventėms atpigo baigiantis 2009-iesiems vis brangę alkoholiniai gėrimai, pinga duona ir miltai, pirmadienį rašo dienraštis "Lietuvos rytas".

Prekybos tinklo "Maxima LT" atstovė Renata Saulytė teigė, kad prekybininkai alkoholio kainas dėl konkurencijos sumažino savo sąskaita, nes gamintojai skundžiasi, kad mažėjant vartojimui alkoholinių gėrimų savikaina tik didėja, todėl kainų nenuleidžia.

Pieno produktų kainos parduotuvėse kyla jau nuo praėjusių metų lapkričio. "Rimi" tinklas skaičiuoja, kad šiemet pieno produktai vidutiniškai brango 4 proc. - kainas kėlė gamintojai. Dar vienos kainų didėjimo bangos laukiama antroje vasario pusėje.

Šviežia mėsa daugelyje prekybos centrų ir toliau pinga arba jos kaina nesikeičia. Nestabilios tik mėsos gaminių kainos - vieni produktai atpigo keliais centais ar net litu, o kiti beveik tiek pat pabrango.


Šiame straipsnyje: alkoholisduonakainos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių