Metinė infliacija pasiekė 12,5 procento

Šių metų 2008 m. birželio mėnesį, palyginti su gegužės mėnesiu, Lietuvoje vartojimo prekių ir paslaugų kainos padidėjo 0,6 procento. Vartojimo prekių kainos per mėnesį išaugo 0,6, paslaugų - 0,7 procento.

Birželį metinė infliacija sudarė 12,5 procento. Vartojimo prekės per metus pabrango 12,5, paslaugos - 12,4 procento. Vidutinė metinė infliacija birželio mėnesį sudarė 9,1 procento, skelbia Statistikos departamentas.

Metinės infliacijos lygį daugiausia lėmė penktadaliu pabrangę maisto produktai ir nealkoholiniai gėrimai, pakilusios būsto, vandens, elektros, dujų ir kito kuro kainos.

Birželį brango mėsa ir jos produktai, duona ir grūdų produktai, mineraliniai vandenys, gaivieji gėrimai ir sultys, sviestas, aliejus ir riebalai; atpigos daržovės ir bulvės, pienas ir jo produktai, sūris, kiaušiniai, cukrus.

Iš daržovių daugiausia atpigo vaisinės daržovės (agurkai, pomidorai, saldžiosios paprikos), kopūstai, salotinės daržovės ir petražolės. Šakniavaisiai (morkos, burokėliai) ir svogūninės daržovės pabrango.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių