Medžiaga apie R.Walli perduota teisėsaugos institucijoms

Energetikos ministras Arvydas Sekmokas teigia, kad medžiaga apie Ignalinos atominės elektrinės (IAE) uždarymo derybininką indų kilmės prieštaringos reputacijos verslininką Raminą Wallį perduota teisėsaugos institucijoms.

„Dėl Ramin Walli samdymo ir jo atliktų darbų patikrinimo medžiaga - tai, kas buvo atrasta mano įsakymu sudarytos komisijos - perduota Specialiųjų tyrimų tarnybai, Valstybės saugumo departamentui ir prokuratūrai“, - pirmadienį po Vyriausybės pasitarimo žurnalistams sakė A.Sekmokas.

Jis pripažino, kad yra kartą kalbėjęs su R.Walli apie IAE uždarymo darbus. Ministro teigimu, nėra aišku, kokios yra R.Walli kvalifikacijos, kaip jis buvo įtrauktas į IAE uždarymo procesus. Be to, anot jo, neaišku, už ką buvo mokėti pinigai verslininkui.

„Aš jį esu susitikęs vienintelį kartą, kai Ignalinos atominė elektrinė rengė priėmimą donorų atvykimo metu paskutinę birželio dieną (šių metų - BNS). Tas asmuo priėjo ir pradėjo man gana keistai aiškinti apie derybas - kokios sudėtingos jos yra. Man tai iš viso skambėjo labai keistai, kaip derybose gali dalyvauti ar jas vesti asmuo, kuri neatstovauja valstybės interesams. Tai buvo vienas iš momentų, nuo kurio kilo klausimų ir nuo kurio buvo pradėtas tyrimas“, - teigė A.Sekmokas.

Ignalinos AE atstovai teigė, jog R.Walli buvo pasamdytas teisininkų kontoros „Taylor Wessing“, kuri konsultuoja Ignalinos AE uždarymo klausimais.

Tuometinis Ignalinos atominės elektrinės vadovas Osvaldas Čiukšys IAE konsultantą R.Wali į derybų su „Nukem“ dėl Ignalinos atominės elektrinės uždarymo projektų grupę įtraukė šių metų vasario 19 dieną, o birželio 21-ąją dabartinis IAE vadovas Žilvinas Jurkšus pakeitė derybų grupės sudėtį, išbraukdamas iš jos jėgainės generalinio direktoriaus patarėją Carsteną Franką, taip pat IAE konsultantus Geoffą Austiną ir Chrisą Harmsworthą ir IAE tarnybos vadovą bei derybų grupės vadovą Sergejų Abdulajevą.

Grupėje tuomet liko R.Walli ir IAE vadovo vyriausiasis patarėjas Tomas Liukaitis (jis paskirtas grupės vadovu), o naujai į jos sudėtį įtraukti O.Čiukšys, IAE Korporatyvinių reikalų direkcijos ekspertė Daiva Arelytė, Technologinės tarnybos vadovas Vigantas Galkauskas ir Radioaktyviųjų atliekų tvarkymo tarnybos vadovas Akleksandras Oryšaka.

Oficialiai teigiama, kad su R.Walli neseniai jau atsisveikinta - tai esą padaryta energetikos ministro nurodymu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

na ir

   na ir portretas
kodel ne vienas politikas-valdantysis nera nubaustas mirties bausme..

Kęstas

Kęstas portretas
Valdantiesiems Nesugebate nei tvarkyti verslą, nei valdyti šalį. Mokate žmonėms tokius atlyginimus, kad išgyventi neįmanoma. Todėl belieka tik rožinė propaganda. Dabar yra pasirinkimas. Geriausiu atveju mes jus pakankamai anksti išvysime. Blogiausiu atveju mes patys anksčiau išsivažinėsime. Tada nebebus daugiau Lietuvos valstybės dideliam kaimynų džiaugsmui.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių