Medienos perdirbėjai užversti žaliava

Didžiausias Rytų Europos šalyse medienos perdirbimo bendrovių junginys bendrovė „Vakarų medienos grupė" pradėjo riboti medienos supirkimą.

„Pernai ir šių metų pradžioje susidūrėme su žaliavos deficitu, o dabar jau pajutome jos perteklių", - padėtį komentavo bendrovės generalinis direktorius Viktoras Adomaitis. Pasak jo, drožlių plokštės gamybai būtinos medienos kainos šiuo metu yra žemesnės kaimyninėse valstybėse, todėl įmonė šiemet apie 50 proc. padidino žaliavos pirkimą iš Latvijos, Baltarusijos ir Lenkijos.

„Pagaliau pavyko subalansuoti tiekimo sistemą ir pasirašyti ilgalaikes sutartis su užsienio tiekėjais, ko, deja, negaliu pasakyti apie Lietuvos miškų valdytojus. Medienos kainos krenta, ir kol pasiūla viršija paklausą, naudojamės visomis galimybėmis sukaupti pigesnės žaliavos rezervą", - aiškino V.Adomaitis.

Nepaisant to, kad šiuo metu drožlių plokštes gaminančios gamyklos „Girių bizonas" ir „Klaipėdos mediena" dirba maksimaliu pajėgumu, o rinkoje jaučiamas plokštės deficitas, žaliavos perteklius privertė „Vakarų medienos grupę" stabdyti supirkimą.

„Pirmąkart bendrovės istorijoje žaliavos sandėliavimui pristigome vietos, geležinkeliečiai mums reiškia pretenzijas dėl krovos apimčių ir terminų. Todėl atsisakėme atsitiktinių medienos pardavėjų paslaugų", - sakė V.Adomaitis.

Šiemet per pirmąjį pusmetį „Vakarų medienos grupė" pirko 12 proc. daugiau medienos nei per tą patį 2007 laikotarpį. Daugiausia medienos keliavo į Kazlų Rūdoje veikiančią didžiausią bendrovę „Girių bizonas", kuri šių metų pirmąjį pusmetį gamybos apimtis išaugino 61 procentu ir pasiekė rekordinę 121 mln. 432 tūkst. litų apyvartą.

„Vakarų medienos grupei" priklauso trys medienos perdirbimo bendrovės: „Girių bizonas", „Klaipėdos mediena" ir „Sakuona". „Vakarų medienos grupė" yra didžiausia medienos drožlių plokštės ir jos produktų gamintoja bei eksportuotoja Baltijos valstybėse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių