Medicinos įstaigų veikla dėl „Snore“ įšalusių lėšų nestrigs

Vyriausybė ramina, jog dėl valstybės perimtame banke „Snoras“ įšalusių lėšų sveikatos priežiūros paslaugų teikimas pacientams nesutriks, atlyginimai medikams nevėluos.

Vyriausybė pranešė, kad „labai atsakingai ieškos sprendimo būdų ligoninėms ir kitiems viešiesiems juridiniams asmenims, kurie teikia paslaugas visuomenei, kad jų veikla nebūtų sutrikdyta ir būtų vykdoma nenutrūkstamai“.

Pasak pranešimo, esant būtinybei, gydymo įstaigoms bent jau laikinai numatoma padėti per Valstybinę ligonių kasą, paankstinant atsiskaitymą su įstaigomis.

Taip pat Vyriausybės vadovas Andrius Kubilius ketvirtadienį pranešė, kad penkioms dėl „Snoro“ problemų turinčioms savivaldybėms Finansų ministerija pervedė avansą, kad šios galėtų išmokėti atlyginimus mokytojams.

Seimo Sveikatos reikalų komitetas trečiadienį kreipėsi į Vyriausybę, prašydamas ieškoti galimybių gydymo įstaigoms, turėjusioms sąskaitas tik „Snoro“ banke, leisti naudotis šiuo metu jame įšalusiomis lėšomis.

Sveikatos apsaugos ministro Raimondo Šukio duomenimis, iš viso sąskaitas nacionalizuotame banke „Snoras“ turi apie 50 medicinos įstaigų, o sąskaitose - apie 30 mln. litų apribotų naudotis lėšų.


Šiame straipsnyje: Snorasgydymo įstaigos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių