Medicininės paskirties produktais bus prekiaujama ilgiau

Laikinasis Valstybinės vaistų kontrolės tarnybos viršininkas papildė savo pirmtakės įsakymą ir nustatė, kad daugiau nei dviejų šimtų pavadinimų medicininės paskirties produktų bus galima prekiauti iki 2009 metų birželio 1 dienos.

Kovo mėnesį tuometinė tarnybos viršininkė Aurelija Kulčickienė-Gutienė netikėtai išleido įsakymą, kuriuo iš sąrašo išbraukė maždaug 240 pavadinimų produktų. Įsakyme įvardintaisiais medicininės paskirties produktais galima buvo prekiauti iki šių metų rugsėjo 1 dienos.

Farmacijos bendrovės, kurių platinami produktai  pateko į tarnybos viršininkės sąrašą, laikė jį visiškai nepagrįstu, tačiau neišdrįso jo apskųsti teismui, bijodamos pareigūnų keršto.

Farmacininkams ypač kenkė itin trumpas laikotarpis, per kurį medicininės paskirties produktus reikėjo išimti iš rinkos.

„Papildomas devynių mėnesių laikotarpis leidžia farmacijos bendrovėms išsisukti iš šios keblios padėties be didesnių nuostolių. Kartu viliamės, kad šis Valstybinės vaistų kontrolės tarnybos žingsnis atspindi esmingesnius teigiamus pokyčius tiek šios tarnybos, tiek ir apskritai Sveikatos apsaugos ministerijos veikloje", sako Savigydos pramonės asociacijos atstovai.

Medicininės paskirties produktų grupė Lietuvoje buvo iki Lietuvai įstojant į Europos Sąjungą, tačiau ji turi būti panaikinta kaip neatitinkanti ES normatyvų. Dabar šiai grupei priskiriama daugiau kaip 400 preparatų, kurie turi būti perkvalifikuoti į maisto papildus arba vaistus. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių