M.Barnjė: vyksta ne euro, o eurozonos valstybių skolos krizė

Klaidinga sakyti, kad finansų krizė pasibaigė, tvirtina Europos Komisijos (EK) narys, atsakingas už vidaus rinką ir paslaugas Michelis Barnier.

"Krizės vėjas pučia, oi kaip pučia - daug žmonių, ypač jaunimas ir mažų įmonių darbuotojai dar jaučia krizę", - Seime ketvirtadienį vykstančioje tarptautinėje konferencijoje "Europos Sąjungos (ES) finansų sektorius po ekonominės krizės" sakė M.Barnier.
„Dabar nėra euro krizė, tai eurozonos valstybių skolos krizė. Situacija būtų blogesnė be euro“, - teigė jis.

EK narys apgailestavo, kad iki krizės nebuvo tinkamos nacionalinių priežiūros institucijų koordinacijos:„Nė viena institucija nesugebėjo nujausti krizės ir perspėti“.

M.Barnier pastebėjo, kad prasidėjus krizei, ypatingai buvo akivaizdus skaidrumo bankininkystėje trūkumas. "Didesnis skaidrumas padės išvengti būsimų krizių, bet to neužteks, reikia ir kitų poveikių priemonių, kurios padės riboti būsimas krizes".
Jis akcentavo nacionalinių ypatumų ir nacionalinių poveikio priemonių svarbą.

„Atskiros valstybės turi turėti papildomų priemonių rizikai suvaldyti, nekilnojamojo turto kreditavimui“, - sakė M.Barnier, pabrėždamas, kad finansinės institucijos turi tapti atsparesnės būsimoms krizėms.


Šiame straipsnyje: euraseuro zona

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių