M.Balčiūnas: tokio ažiotažo dėl bilietų į „Eurobasket 2011“ ir tikėjomės

Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas sako, jog panašaus ažiotažo dėl Lietuvoje vyksiančio Europos vyrų krepšinio čempionato bilietų ir tikėtasi.

Seimo Jaunimo ir sporto komisijos posėdyje trečiadienį federacijos vadovas sakė, kad norinčiųjų patekti į varžybas buvo daugiau nei arenose vietų. Jis taip pat ramino, jog negavę bilietų į varžybas dar jų galės gauti, nes dalį bilietų per akcijas išplatins čempionato rėmėjai.

"Mes tokio ažiotažo ir laukėme ir su tokiomis problemomis ir tikėjomės susidurti. Norinčių dalyvauti fanų klubo veikloje buvo žymiai daugiau nei bilietų. Vietų skaičius niekaip neatitinka ir poreikių, ir noro, iš čia ir problema", - sakė LKF generalinis sekretorius.

Pasak jo, krepšinio sirgaliai dar gali tikėtis gauti bilietų, nes dalį jų platinimui gaus čempionato rėmėjai. M.Balčiūno teigimu, vidutiniškai už kiekvieną 10 tūkst. litų, skirtų čempionatui, rėmėjai gauna vieną bilietą.

LKF vadovas minėjo, jog akciją planuoja vienas čempionato rėmėjų "Statoil", kuris ketina tinklo degalinėse pilantiems benziną bilietus į čempionatą platinti su 50 proc. nuolaida.

"Dalis bilietų skirta rėmėjams, pavyzdžiui, "Statoil" akcija, kai užsipylęs benzino galėsi gauti su 50 procentų nuolaida, šie bilietai tikrai nueis krepšinio sirgaliams ir su nuolaida", - sakė M.Balčiūnas.

Federacijos vadovas sakė, jog iš viso yra per 100 tūkst. bilietų į čempionato varžybas, iš jų apie 15 proc. buvo galima rezervuoti iš anksto, o bendrai prekybai iš viso pasiūlyta apie 50 proc. bilietų.

Bilietų į rudenį Lietuvos vyksiančio Europos krepšinio čempionato rungtynes, kuriose žais lietuviai, nebeliko jau pirmąją jų pardavimo dieną.

Kovo 14-ąją bilietai į rudenį Lietuvoje vyksiantį krepšinio čempionatą pradėti pardavinėti už narystę "Eurobasket 2011 Fan Club" sumokėjusiems krepšinio aistruoliams. Ši narystė suteikė pirmenybę įsigyti bilietus į varžybas, tačiau ne visi klubo nariai gavo bilietus.

Nebelikus bilietų į rungtynes, kuriose žais lietuvių rinktinė, internete pasirodė skelbimai su pasiūlymais pirkti bilietus, o jų kaina - net iki 2000 litų.

Europos vyrų krepšinio čempionatas Lietuvoje vyks rugpjūčio 31-rugsėjo 18 dienomis.


Šiame straipsnyje: Eurobasket 2011

NAUJAUSI KOMENTARAI

anonimas

anonimas portretas
Prisistatem tų arenų dėl vieno krepšinio čempionato. O kam po to jos bus panaudojamos? Pvz. Klaipėdos arena, daugiau joks renginys nepritrauks tiek lankytojų. Stovės ir trunys niekam nenaudojami pastatai.. O šitokie pinigai sukišti...
VISI KOMENTARAI 1

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių