Mažmeninės prekybos įmonių apyvarta išaugo

Mažmeninės prekybos, variklinių transporto priemonių ir motociklų, jų techninės priežiūros ir remonto, automobilių degalų mažmeninės prekybos įmonių apyvarta per pusmetį sudarė 21 mlrd. 103,6 mln. litų. Palyginti su tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu, apyvarta padidėjo 12,2 procento. Paskutiniais mėnesiais buvo stebimas prekių apyvartos augimo lėtėjimas. 

Statistikos departamento duomenimis, labiausiai išaugo įmonių, kuriose dirba 50 ir daugiau darbuotojų, apyvarta. Įmonių, kuriose dirba 1-9 darbuotojai, apyvarta sumažėjo 13,3 procento, kitų įmonių sumažėjo 13,4 procento.

Ne maisto prekėmis (neįskaitant automobilių) prekiaujančių įmonių apyvarta išaugo 14,9 procento. Labiausiai išaugo tekstilės, drabužių ir avalynės specializuotos prekybos apyvarta. Apyvartos augimas lėtėja baldų, apšvietimo įrangos, buitinių elektros prietaisų, radijo ir televizijos prietaisų, metalo dirbinių, dažų ir stiklo mažmeninėje prekyboje.  

Restoranų, barų ir kitų maitinimo įmonių apyvarta (be PVM) per pusmetį sudarė daugiau kaip 608 mln. litų ir padidėjo 7,7 procento.  



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių