Mažmeninė prekyba šiemet smuko 6,7 proc.

Lietuvos mažmeninės prekybos įmonių apyvarta sausį-rugsėjį buvo 18,662 mlrd. litų be pridėtinės vertės mokesčio (PVM) - 6,7 proc. mažiau nei 2009-ųjų tais pačiais mėnesiais.

Tik rugsėjį bendrovių apyvarta siekė 2,199 mlrd. litų (be PVM) ir buvo 3,5 proc. mažesnė negu rugpjūtį, tačiau 6,1 proc. didesnė nei pernai rugsėjo mėnesį, išankstinius duomenimis pranešė Statistikos departamentas.

Mažmeninės prekybos, išskyrus variklinių transporto priemonių ir motociklų prekybą, įmonių apyvarta sausį-rugsėjį, palyginti su tais pačiais mėnesiais pernai, smuko 10 proc., įmonių, prekiaujančių maisto prekėmis, alkoholiu ir tabaku - 10,9 proc., ne maisto prekėmis (neįskaitant automobilių ir degalų) prekiaujančių įmonių - 7,6 proc. palyginamosiomis kainomis.

Automobilių degalų mažmeninės prekybos įmonių apyvarta per devynis šių metų mėnesius, palyginti su atitinkamu 2009-ųjų laikotarpiu, krito 12,4 proc., variklinių transporto priemonių ir motociklų didmeninės ir mažmeninės prekybos bei remonto įmonių apyvarta - padidėjo 7,3 procento.

Maitinimo ir gėrimų teikimo veiklos įmonių apyvarta šiemet sausį-rugsėjį, palyginti su devyniais 2009 metų mėnesiais, sumažėjo 16,8 procento.


Šiame straipsnyje: prekybaapyvarta

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių