Mažmeninė prekyba šiemet smuko 12 proc.

Lietuvos mažmeninės prekybos įmonių apyvarta sausį-balandį buvo 7,682 mlrd. litų be pridėtinės vertės mokesčio - 11,9 proc. mažiau nei 2009-ųjų tais pačiais mėnesiais, kai apyvarta siekė 8,654 mlrd. Litų.

Tik balandį bendrovių apyvarta siekė 2,092 mlrd. litų ir buvo 1,7 proc. didesnė negu kovą, bet dešimtadaliu mažesnė nei pernai balandį, išankstinius duomenimis pranešė Statistikos departamentas.

Mažmeninės prekybos, išskyrus variklinių transporto priemonių ir motociklų prekybą, įmonių apyvarta sausį-balandį, palyginti su tais pačiais mėnesiais pernai, smuko 13,7 proc., įmonių, prekiaujančių maisto prekėmis - 13,8 proc., o ne maisto prekėmis (neįskaitant automobilių) prekiaujančių įmonių - 12,2 proc. palyginamosiomis kainomis.

Automobilių degalų mažmeninės prekybos įmonių apyvarta palyginamuoju laikotarpiu krito 16,3 proc., variklinių transporto priemonių ir motociklų didmeninės ir mažmeninės prekybos bei remonto įmonių apyvarta - 4,5 procento.

Maitinimo ir gėrimų teikimo veiklos įmonių apyvarta šiemet sausį-balandį buvo 235,5 mln. litų - penktadaliu mažiau nei pernai tuo pačiu metu.

Anot statistikų, per mėnesį (balandį, palyginti su kovu) mažmeninės prekybos, išskyrus variklinių transporto priemonių ir motociklų prekybą, įmonių apyvarta ūgtelėjo 1,6 proc., įmonių, prekiaujančių ne maisto prekėmis, neįskaitant automobilių, apyvarta - 4 proc., o prekiaujančių maisto prekėmis - smuktelėjo 2,2 procento.

Automobilių degalų mažmeninės prekybos įmonių apyvarta per mėnesį padidėjo 5,8 proc., variklinių transporto priemonių ir motociklų didmeninės ir mažmeninės prekybos bei remonto įmonių apyvarta - 1,9 proc. palyginamosiomis kainomis.

Maitinimo ir gėrimų teikimo veiklos įmonių apyvarta balandį buvo 61,3 mln. litų - 0,3 proc. mažiau nei kovo mėnesį ir 18,7 proc. mažiau negu pernai balandį.

Pranešime teigiama, kad mažmeninės prekybos, išskyrus variklinių transporto priemonių ir motociklų prekybą, įmonių apyvarta balandžio mėnesį, palyginti su kovu, pašalinus sezono įtaką, smuktelėjo 1,5 proc., o palyginti su 2009-ųjų balandžiu, pašalinus darbo dienų skaičiaus įtaką - smuko 11,7 procento.


Šiame straipsnyje: mažmeninė prekyba

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių