„Mažeikių nafta" paleis naują reaktorių

Lenkijos naftos koncerno „PKN Orlen" valdoma bendrovė „Mažeikių nafta" šiandien
sustabdys vieną iš dviejų dyzelino hidrovalymo įrenginių.

Tuo metu bus pakeisti ir suremontuoti visi pagrindiniai įrenginio elementai: šilumokaičiai, oro aušintuvai, valdymo sistemos, pranešė „Mažeikių nafta".

Pagrindinis įrenginio modernizacijos momentas - reaktorių pakeitimas. Naujas 475 kubinių metrų tūrio reaktorius, kuris buvo sumontuotas šių metų vasaros pabaigoje, pakeis seną.

Du stambiagabaričius reaktorius birželio mėnesį per Vakarų Lietuvą iš Klaipėdos uosto į „Mažeikių naftos" gamyklą gabeno bendrovė „Arijus". Kiekvienas reaktorius sveria 530 tonų. Antrą reaktorių ketinama pakeisti kitų metų pavasarį.

Modernizavus dyzelino hidrovalymo įrenginį, bus užtikrinta stabili mažasierio dyzelino gamyba. Tai yra susiję su naujais ES dyzelino standartais, kurie įsigalios nuo 2009 metų sausio 1 dienos, kai ES bus leidžiama pardavinėti dyzeliną su maksimaliu 10 ppm (10 mg/kg) sieros junginių kiekiu. 

Modernizacijos darbus ketinama baigti trečią spalio savaitę.  Darbus atliks bendrovės „Mažeikių naftos" darbuotojai ir apie 900 darbuotojų iš Lietuvos ir užsienio bendrovių.

Modernizacijos darbų dyzelino hidrovalymo įrenginyje metu naftos perdirbimo procesas nebus nutrauktas, nes kiti įrenginiai nebus sustabdyti.

Dyzelino hidrovalymo įrenginio modernizacijos projekto vertė - daugiau kaip 100 mln. litų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių