Maždaug pusės Estijos gyventojų parama eurui yra nepakankama, mano šalies premjeras

Estijos premjeras Andrusas Ansipas pastebi, kad šalies gyventojai nepakankamai remia euro valiutos įvedimą, todėl žiniasklaida turėtų daugiau užsiimti aiškinamąja veikla.

Remiantis atliktais tyrimais dėl bendros Europos valiutos įvedimo, lapkričio mėnesį už šalies prisijungimą prie euro zonos pasisakė 54 procentai estų, tuo tarpu spalio mėnesį nacionalinės valiutos keitimą į bendrą europinę remiančiųjų buvo dar penkiais procentais mažiau.

Kaip interviu radijui "Radio 4" antradienį sakė premjeras, 54 procentų šalies gyventojų paramos neužtenka.

"Tai per mažai, per mažai!", - sakė A.Ansipas paminėdamas Slovakijos pavyzdį, kur euro įvedimo metu šią valiutą palaikė 80 procentų šalies gyventojų.

Estijos vyriausybė ėmėsi plataus masto visuomenės informavimo kampanijos, kurios metu dalinami specialūs kronų vertimo į eurus skaičiuotuvai, palengvinantys kronos vertimą į eurą fiksuotu 15,646 kronų už eurą kursu.

Pasak premjero, kitos prie euro perėjusios šalys darė tą patį ir, kaip parodė praktika, tokie skaičiuotuvai pasiteisino.

Jeigu parduotuvėje, kur kainos nurodytos eurais ir kronomis, dar galima apsieiti be skaičiuotuvo, tai namuose jis padeda apskaičiuoti šeimos biudžetą ir palyginti šeimos išlaidas kronomis bei eurais.

"Reikia skaičiuoti savo pinigus", - mokė premjeras.


Šiame straipsnyje: Estijaeuras

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių