Per mažai dujų suvartojusios įmonės turi susimokėti

Dalis Lietuvos bendrovių pakliuvo į spąstus. Jos norėtų sumažinti išlaidas už dujas, tačiau vos tik tai padaro, iš karto sulaukia baudų iš "Lietuvos dujų". Todėl sutaupyti nėra jokių galimybių.

Už tai verslininkai turės mokėti "Lietuvos dujoms" milijonus litų netesybų, rašo "Lietuvos rytas".

"Lietuvos dujų" atstovai paguodė tik tuo, kad galbūt ateityje bus galima perrašyti sutartį.

"Lietuvos dujų" komercijos direktorius Joachimas Hockertzas teigė, kad pernai 362 šalies įmonės dujų suvartojo mažiau nei buvo įsipareigojusios. O netesybų suma siekia 8,2 milijono litų.

"Mes įsipareigojame iš "Gazprom" pirkti tam tikrą kiekį dujų, o vartotojai - iš mūsų. Netesybas mokame ir mes, ir vartotojai", - aiškino J.Hockertzas.

Tačiau, anot jo, nubausti bus tik tie verslininkai, kuriems neseniai nutiestas dujotiekis. Jau išsiųsti prašymai sumokėti 2 mln. litų baudų.

Tačiau ir senesni dujų vartotojai turėtų nerimauti. Įmonės, kurios suvartojo 15 proc. mažiau dujų nei buvo įsipareigojusios, irgi sulauks baudų. Tokių bendrovių turėtų būti ne viena, nes krizės metu kai kurie fabrikai stabdė gamybos linijas. Kai kurie iškėlė pusę gamybos į užsienį, pavyzdžiui, "Dvarčionių keramika".

Dėl šilto spalio, lapkričio ir dalies gruodžio dujų irgi suvartota mažiau. Užpernai Lietuvos verslas nenupirko dujų net už 34 mln. litų.


Šiame straipsnyje: Dujosmokesčiaitaupymas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių