MAXIMOS krovininius vilkikus keičia traukiniai

Vilnių pasiekė bendrovės „Lietuvos geležinkeliai" traukinys, kuriuo atgabenti 48 konteineriai su MAXIMOS parduotuvėms skirtomis įvairiomis prekėmis. Tai pirmasis bandomasis krovinys, po kurio pristatymo bus tęsiamas bendradarbiavimas su „Lietuvos geležinkeliais".

„Prekių pervežimas traukiniais populiarėja visame pasaulyje, nes naudojantis geležinkelių transportu yra sunaudojama kone tris kartus mažiau degalų, nei vežant krovinius vilkikais. Todėl krovinių gabenimas geležinkeliais yra ne tik efektyvesnis, bet ir gerokai ekologiškesnis", - naujojo projekto privalumus vardina prekybininkai.

Pasak jų, krovinį, kurį atgabeno traukinys, į Vilnių paprastai vežtų net 48 krovininiai vilkikai. Gabenant tą patį krovinį traukiniu bus ne tik mažiau teršiama aplinka, bet ir tausojami šalies keliai.

Bendrovės vadovas teigia, kad didžiausio prekybos tinklo ir geležinkelių transporto įmonės bendradarbiavimas - naudingas, nes geležinkeliais gabenamos prekės iš Klaipėdos uosto į prekybos tinklo sandėlius pateks greičiau ir mažesnėmis sąnaudomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių