“Maxima” žada griežčiau kontroliuoti įsivežamos produkcijos kokybę

Kilus abejonių dėl “Maxima” prekybos tinklo importuojamų vaisų saugumo, bendrovė savo iniciatyva imasi griežčiau kontroliuoti įsivežamos produkcijos kokybę.

„Siekdami į rinką įsivežti ir savo pirkėjams siūlyti tik saugius bei kokybiškus vaisius ir daržoves,  “Maxima” kokybės ekspertai griežčiau tikrins jų kokybę ir patys dažniau inicijuos nepriklausomose akredituotose užsienio laboratorijose atliekamus maisto produktų tyrimus“, - pranešime spaudai cituojama bendrovės “Maxima LT” Procesų ir kokybės valdymo departamento direktorė Deimantė Mitkuvienė.

Pasak D.Mitkuvienės, dažniau patiems inicijuoti papildomus laboratorinius produkcijos tyrimus ir griežtinti importuojamų produktų savikontrolę nuspręsta po kilusių įtarimų dėl galimo prekybos tinklo kovo mėnesį įsivežtų 20,3 t egiptietiškų apelsinų nesaugumo.

Įtarimų sukėlusius apelsinus bendrovės iniciatyva papildomai ištyrus nepriklausomoje Hamburgo miesto tyrimų laboratorijoje, nustatyta, kad vaisiuose esančių cheminių medžiagų kiekis neviršija Lietuvoje ir ES valstybėse reglamentuotos leistinos normos. Laboratorinius tyrimus atlikusių ekspertų pateiktose išvadose teigiama, kad apelsinai yra kokybiški ir saugūs vartoti. Nepaisant teigiamų tyrimo rezultatų, įtarimų sukėlę apelsinai grąžinti tiekėjui, į bendrovės parduotuves jie nepateko.

„Norime būti visiškai tikri dėl produkcijos, kuria prekiaujama parduotuvėse, kokybės ir saugumo. Todėl nuo šiol, kilus net menkiausiai abejonei, savo iniciatyva ir savo lėšomis atliksime papildomus laboratorinius produkcijos tyrimus. Viliamės, kad operatyviai atliktų, patikimų tyrimų išvados mums padės išvengti įtarimų dėl įsivežtos produkcijos nesaugumo, o nekokybiški produktai nepateks nei į mūsų sandėlius, nei į mūsų parduotuvių lentynas“, - žada D.Mitkuvienė.

Iki šiol didžioji dalis į bendrovės parduotuves patenkančių maisto produktų  tyrimų buvo atliekama Nacionalinio maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo instituto laboratorijoje. “Maxima” oficialaus, atliktais laboratoriniais tyrimais argumentuoto patvirtinimo, kad tiekiami produktai kokybiški  ir juos saugu vartoti, visuomet reikalaudavo ir iš produkcijos tiekėjų.


Šiame straipsnyje: Maxima

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių