Maro nuniokotuose kompleksuose kiaulės dar nekriuksi

Rusija, pusmetį delsusi, pagaliau leido įvežti kiaulieną iš Lietuvos Kauno apskrities, kur pernai buvo rastas ir panaikintas klasikinio kiaulių maro židinys. Tuo tarpu gyvų kiaulių iš Lietuvos Rusija vis dar nepriima ir neprognozuojama, kada šis apribojimas bus panaikintas.

Tačiau dėl maro protrūkio labiausiai nukentėjusioms krašto įmonėms šios naujienos mažai kuo gali padėti, pirmadienį rašo dienraštis „Lietuvos žinios“.

Pernai nuo kiaulių maro nukentėjusios kiaulių fermos Jonavos rajone nebuvo uždarytos, bet pagrindinę veiklą kol kas yra apleidusios - vienos renovuojamos, kitos prasimano diegti biosaugos reikalavimus ar dirba kitokius darbus.

Maro židinyje - Jonavos rajone įsikūrusiame Beržų komplekse daugiau kaip pusmetį nebekriuksi kiaulės, o darbuotojai veikia nežinia ką. Dėl maro išskerstai keliasdešimties tūkstančių kiaulių bandai atnaujinti prireiks ne vienų metų.

Beržų komplekso generalinis direktorius Ramūnas Gudonavičius teigė, kad padėtis komplekse sudėtinga, nes dėl kilusio kiaulių maro buvo utilizuoti visi jame auginti gyvuliai -24 tūkst. kiaulių banda. „Planuojame bandą atnaujinti. Įmonė, jeigu ir atnaujins veiklą, rezultatų gali tikėtis tik po dvejų metų“, - kalbėjo R.Gudonavičius.

2011-ųjų birželį buvo patvirtintas klasikinis kiaulių maras trijuose Jonavos rajono kiaulių ūkiuose - Beržų, Pauliukų ir Mivos.


Šiame straipsnyje: kiaulių maraskiaulės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių