Marijampolėje - sveikatingumo ir poilsio kompleksas

Marijampolėje planuojama statyti didelį sveikatingumo ir poilsio kompleksą: SPA patalpas ir įrangą, konferencijų sales, restoranus bei viešbutį, kurių labai trūksta šiame regione.

Statistikos departamento duomenimis, Marijampolės apskritis stipriai atsilieka nuo kitų Lietuvos regionų pagal tokių įstaigų skaičių. Regione nėra sveikatinimo įmonių, teikiančių apgyvendinimo paslaugas. Ši situacija neigiamai veikia ne tik regiono turizmo plėtrą, bet ir vietos gyventojų gyvenimo kokybę.

2007 metų pirmąjį pusmetį vietinių turistų, apsistojusių Marijampolės savivaldybės viešbučiuose, svečių namuose ir moteliuose, palyginti su tuo pačiu 2006 metų laikotarpiu, padaugėjo 76,5 procentais. Tačiau, pasak miesto verslininkų, taip vadinami sveikatos turistai Marijampolėje kol kas neturi ką veikti.

Bendrovė „Valderama" parengė projektą „Sveikatingumo ir poilsio komplekso „Marių parkas" įkūrimas", kuris skirtas įmonės veiklos plėtrai, įrengiant tarptautinius standartus atitinkantį multifunkcinį centrą. Jame bus įkurtas 3 pastatų kompleksas su SPA, restoranais, konferencijų salėmis ir 32 dviviečiais kambariais.

Bendrovė projekto įgyvendinimui iš ES fondų prašo daugiau kaip 9 mln. litų paramos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių