Marijampolėje pradėjo veikti moderni „Mantinga Food“ gamykla

UAB „Mantinga Food“ stiprina savo gamybos pajėgas – įgyvendinus trejus metus trukusį projektą Marijampolėje įrengta moderni, ekonomiška ir aukščiausius maisto saugos standartus atitinkanti gamykla, kurioje taip pat įdiegtos ir imtos taikyti inovatyvios maisto gamybos technologijos. Šios gamyklos vertė siekia 36 mln. litų, iš kurių 26 mln. litų finansavimą suteikė Ūkio bankas, likusi dalis buvo finansuojama iš ES bei įmonės lėšų.

Pasak „Mantinga Food“ valdybos pirmininko Klemenco Agento, nauja gamykla – tai ne tik įmonės vystymas ir perspektyvų ieškojimas, tačiau ir modernių gamybinių linijų įdiegimas, inovatyvių, anksčiau rinkoje nebuvusių, produktų sukūrimas ir pasiūlymas bei naujų darbo vietų sukūrimas. „Galiu pasidžiaugti, kad naujoji gamykla startavo greitai ir joje gaminama produkcija stipriai populiarėja ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje“, – sakė K. Agentas.

Pasak 26 mln. litų finansavimą „Mantinga“ įmonių grupės projektui suteikusio Ūkio banko Valdybos pirmininko Arno Žalio, sprendimą prisidėti prie šio projekto įgyvendinimo nulėmė labai aiški jau sėkmingai veikiančios įmonės UAB „Mantinga“ plėtros strategija.

„Nusprendėme finansuoti šį projektą, nes „Mantinga Food“ investicinis planas pagrindė būtinybę didinti įmonės gamybinius pajėgumus, tam, kad būtų patenkinti besikeičiantys rinkos poreikiai ir toliau didėtų bendrovės augimo tempai. Suteikdami finansavimą šiai įmonei, prisidedame ne tik prie konkrečios įmonės plėtros, bet ir prie šalies maisto pramonės augimo bei stiprinimo apskritai. Tokio masto projektas yra neabejotinai svarbus ne tik Lietuvai, bet ir regioniniu požiūriu“, – sakė A.Žalys.

Naujojoje gamykloje sumontuota dviaukštė automatizuota natūralaus akmens krosnis, viena moderniausių Rytų Europoje produktų pakavimo įranga, įdiegta moderni apskaitos ir gamybos valdymo informacinė sistema, taip pat efektyvios energijos taupymo sistemos. Šiuo metu čia veikia 6 pagrindinės maisto ruošimo linijos – duonos, picų, sumuštinių, sriubų. Maždaug pusė visų įrangos bei montavimo paslaugų buvo įsigyta iš Lietuvos įmonių.

Kaip teigia „Mantinga Food“ valdybos pirmininkas Klemencas Agentas, išaugusių gamybos pajėgumų dėka bendrovės siūlomas asortimentas prasiplėtė 35 naujais gaminiais, o vėliau planuojama pristatyti dar apie 50 naujienų – šviežių ir šaldytų užkandžių.

Dalis Marijampolės gamykloje pagamintos produkcijos pristatoma Lietuvos vartotojams, kita dalis – eksportuojama į kaimynines Baltijos valstybes. Planuojama, kad greitu metu produkcija pasieks ir Prancūzijos, Lenkijos, Skandinavijos valstybių, Rusijos, Baltarusijos bei Ukrainos rinkas. Neseniai veikti pradėjusioje gamykloje sukurta 140 naujų darbo vietų. Planuojama, jog papildomai dar bus įdarbinta apie 60 žmonių.

Per tris šių metų ketvirčius „Mantinga“ įmonių grupės augimas siekė 15 mln. litų arba 20 proc., palyginti su tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu. Planuojama, kad ateinančiais metais eksportas kasmet didės 20 proc.


Šiame straipsnyje: Ūkio bankas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių