Maisto produktų kainos - internete

Pagrindinių maisto produktų kainos bus skelbiamos interneto tinklapyje. Tiesa, vartotojams bus pateiktos ne tos dienos, o prieš savaitę keturiuose didžiuosiuose prekybos tinkluose nustatytos kainos.

Ketvirtadienį Žemės ūkio ministerijoje (ŽŪM) vykusiame posėdyje atsakingos institucijos sutarė, kad specialiai sukurtame tinklapyje produktukainos.lt jau nuo kitos savaitės bus skelbiamos pagrindinių produktų kainos. Tam dar turi pritarti Vyriausybė.

Kainas fiksuos Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centro specialistai, o analizuos ir visuomenei pateiks Konkurencijos taryba. ŽŪM Viešųjų ryšių skyriaus vedėjas Vilius Rekevičius teigė, kad kiekvieną savaitę planuojama sudaryti vis kitų produktų dešimtukus ir paskelbti, kokiomis kainomis jie buvo pardavinėjami prekybos tinkluose: „Maxima“, „Iki“, „Rimi“ ir „Norfa“.

Iki šiol Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centras skelbdavo dalies produktų vidutines prekių kainas, jų pokytį per savaitę ir metus. Paklaustas, ar vartotojams bus naudinga prieš savaitę užfiksuota informacija, centro generalinis direktorius Sigitas Puodžiukas tikino, kad bent jau visuomenė žinos ir matys kainų pokyčių tendencijas.

„Galbūt vieša informacija paskatins didesnę konkurenciją tarp prekybos tinklų ir jie stengsis mažinti kainas. Be to, vartotojai galės išanalizuoti pateiktą informaciją ir įvertinti, kuris prekybos tinklas taiko mažesnes kainas. Galbūt net persiskirstys pirkėjų sratutai?“ – svarstė S.Puodžiukas.


Šiame straipsnyje: maistaskainos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių