LVPA sprendžia 6 viešųjų pastatų renovacijos projektų ateitį

Lietuvos verslo paramos agentūra (LVPA) sprendžia , ką daryti su šešiais viešųjų pastatų renovacijos projektais, kuriems skirtos lėšos ir kurie nespėjo įvykdyti pirkimų iki nurodyto termino.

"Verslo žinios" rašo, jog dar dviejų projektų pirkimų procedūros yra apskųstos teismui. Sprendimą, ar juos palikti finansuojamų projektų sąraše, ūkio ministras Dainius Kreivys planuoja priimti šią savaitę.

Prieš mėnesį, kaip skelbė Ūkio ministerija, 80 paramos gavėjų nebuvo pateikę privalomų dokumentų, būtinų lėšoms panaudoti, o daugiau kaip 50 pareiškėjų pasirašę sutartis dar praėjusiais metais, bet nėra atlikę rangos darbų pirkimų.

Kaip vieną iš neveiklumo pavyzdžių Ūkio ministerija yra minėjusi Raseinių rajono savivaldybę, kuri 2009 metų rugsėjį LVPA pateikė paraišką rekonstruoti Šiluvos vidurinę mokyklą, o vokų atplėšimo datą be priežasties nukelia jau ketvirtą kartą.

Raseinių rajono meras Petras Vežbavičius teigė, jog 4,6 mln. litų vertės Šiluvos mokyklos renovacijos konkursas strigo dėl sudėtingų viešųjų pirkimų procedūrų ir dėl dalyvių skundų.

Viešųjų pastatų renovacijai Ekonomikos skatinimo plane Ūkio ministerija suplanavusi skirti 1,07 mlrd. litų iš 2007-2013 metų Europos Sąjungos (ES) struktūrinių fondų paramos programos. Iš jų ministro įsakymu 692 mln. litų jau paskirta 294 projektams, o paramos sutarčių su paraiškų teikėjais pasirašyta už 622 mln. litų.


Šiame straipsnyje: renovacija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių