L.Vosylius: Lietuvos neaplenks degalų brangimas

Pasaulyje toliau kylant naftos kainoms, degalai neišvengiamai brangtų ir Lietuvoje, prognozuoja Lietuvos naftos produktų prekybos įmonių asociacijos prezidentas Lukas Vosylius.

"Kylant pasaulinėms naftos produktų kainoms, nerealu tikėtis, kad Lietuvoje degalų kainos mažės. Šiuo metu degalų mažmeninės prekybos maržos yra susitraukusios iki 5 proc. Didžiąją dalį degalų kainos sudaro didmeninė kaina ir mokesčiai valstybei, tai to pabrangimo mes nelabai galime prisiimti", - "Verslo žinioms" teigė L.Vosylius.

"Orlen Lietuvos" Mažeikių terminale parduodamo 95 markės benzinas pirmadienį kainavo 4,3 lito už litrą. Palyginti su balandžio 1 diena, didmeninė benzino kaina ūgtelėjo beveik 1 proc. Dyzelino kaina tame pačiame terminale nuo kovo 28 dienos be paliovos kopė į viršų ir pakilo taip pat 1 proc. beveik iki 4 litų už litrą.

Lietuvos degalinėse 95 markės benzino kaina svyravo apie 4,51-4,67 lito, o dyzelino - 4,30-4,42 lito.

"Kylančios naftos kainos lemia augančią infliaciją ir ji persismelkia visur. Lietuva nėra išimtis, infliacijos didėjimas jaučiamas visur, tai jau ir dabar matyti. Kylant degalų kainoms, kartu brangsta visi su transportavimu susiję produktai", - sakė "Danske" banko Finansų rinkų departamento direktorė Giedrė Gečiauskienė.


Šiame straipsnyje: degalai

NAUJAUSI KOMENTARAI

taip

taip portretas
kai pasaulyje kuras pinga-pas mus brangsta,kai pasaulyje brangsta pas mus vel brangsta,nieko nuostabaus,cia juk Lietuva.As pavyzdziui boikotuoju didziasias degalines ir jei visi taip elgtusi,sumazetu ju pelnas,butu priversti mazinti kainas,kad susigrazinti klijentus.Netikiu,kad jie ne dirbtinai uzkele kainas,kazkodel JAV kuras dvigubai pigesnis ir dar su ju atlyginimais,nes ten valdzia rupinasi savo gyventojais

zigmas

zigmas portretas
O kaip būtų galima paaiškinti degalų brangimą Lietuvoje, jei ORLENas stovi ir kurą pardavinėja iš sukauptų atsargų, pirktų mažesne kaina? Juk didmeninė kaina neturėtų keistis?

joo

joo portretas
As taip pat jau kokius 4 metus nepilu tuose statoiluose, lukoil, orlean, tegul eina link bankroto su tom savo kainom. Juk reiktu didziajai daliai lietuviu isvis nepirkti siuose degalinese, tikrai nera taip sunku, nes yra daug mazesniu degaliniu tinklu ir be situ monopolininku. Tikrai turetu pajusti klientu trukuma, nes mes vartotojai turim diktuoti salygas, o ne pardavejai nesaziningieji. Cia mums reikia tik susivienyti paprasciausiai !
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių